Mikael Akerfeldt: «Οι Alice In Chains είναι η μεγαλύτερη επιρροή μου από τα '90s»

O frontman των Opeth εξηγεί τι βρίσκει ιδιαίτερο στην ιστορική grunge μπάντα

08/09/2020 @ 11:22

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Spin, ο frontman των Opeth, Mikael Akerfeldt, αποκάλυψε ποιά είναι η αγαπημένη του grunge μπάντα.

«Ήμουν 16 όταν βγήκε το "Facelift", οπότε, φυσικά, αράζαμε έξω με φίλους και πίναμε μπίρες. Οι φίλοι μου πέρναγαν αρκετό χρόνο στο σπίτι μου και ήταν ο David Isberg, ο τραγουδιστής που έφτιαξε τους Opeth, ο οποίος μου τους έμαθε» λέει αναφορικά με την πρώτη του επαφή με τους Alice In Chains.

«Θυμάμαι ότι ήρθε με τρεις δίσκους: το "Black Album" των Metallica, το "Nevermind" των Nirvana και το "Facelift". Τα αγάπησα όλα. Εντυπωσιάστηκα και έγινα αμέσως οπαδός τους» συνέχισε.

Σχετικά με τις «επιτρεπόμενες» μπάντες εκτός death metal που μπορούσε να ακούει, είπε:«Ήταν ελάχιστες οι μπάντες εκτός death metal που μου άρεσαν, όπως οι Candlemass, οι Saint Vitus και οι Obsessed. Ήταν εντάξει να τους ακούς ακόμα και αν ήσουν death μεταλλάς. Επειδή σε εκείνη την ηλικία ήταν σημαντικό να ακούς τη σωστή μουσική».

«Οι Alice In Chains μου έδωσαν κάτι που μου έλειπε. Έμπλεκαν το σκοτάδι μερικών από τις πιο ακραίες μπάντες που άκουγα, με την μελωδία, που ήταν φυσικά, απλά φωνητικά. Από όλες τις grunge μπάντες, είναι οι αγαπημένοι μου. Ήταν πολύ επιδραστικοί για μένα - ίσως η μεγαλύτερη επιρροή μου από τα '90s» κατέληξε ο Σουηδός μουσικός.

  • SHARE
  • TWEET