Lou A. Kouvaris: Το συγκινητικό μήνυμα του γιου του, Alex

Επιβεβαιώθηκε η αιτία θανάτου του πρώην κιθαρίστα και ιδρυτικού μέλους των Riot

11/04/2020 @ 12:25

Ο άλλοτε κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλους των Riot, Lou A. Kouvaris, έφυγε από την ζωή πριν από δύο περίπου εβδομάδες χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

Τα αίτια θανάτου του γεννημένου στον Πειραιά μουσικού (εικονιζόμενος με τους Riot στα τέλη της δεκαετίας του '70), επιβεβαίωσε πριν λίγες ημέρες σε ένα μακροσκελές και συγκινητικό μήνυμα ο γιος του, Alex Kouvaris:

«Και μόνο η σκέψη ότι πρέπει να το γράψω αυτό μου ραγίζει την καρδιά. Δεν θα μπορούσα ποτέ να σκεφτώ ότι θα χάσω τον πατέρα μου σε τόσο μικρή ηλικία, ειδικά λόγω αυτού του τρομερού ιού με τον οποίο όλοι έχουμε εξοικειωθεί... Covid-19. Είναι αυτονόητο ότι ο μπαμπάς μου ήταν μοναδικός άνθρωπος. Είχε τη μεγαλύτερη καρδιά, ήταν γεμάτος ζωή, θα έκανε τα πάντα για οποιονδήποτε, και φυσικά, ήταν ένας απίστευτα ταλαντούχος μουσικός. Είχε τέτοιον τρόπο με τους ανθρώπους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, που σε έκανε να θες να βρίσκεσαι κοντά του. Θα σε έκανε να γελάσεις, θα σε έκανε να χαμογελάσεις, και ασχέτως από το ποιος είσαι, από που είσαι ή ποια είναι η ιστορία σου, θα σε αντιμετώπιζε με τον ίδιο τρόπο που τους αντιμετώπιζε όλους. Ήσουν τυχερός που τον γνώριζες, τυχερός που ήσουν φίλος του, και είμαι απίστευτα τυχερός που τον αποκαλώ μπαμπά μου.

Ήταν ο καλύτερος μου φίλος, είχαμε κάνει φανταστικές συζητήσεις, και παρότι ήμουν σε δύσκολη φάση όταν έμενα μαζί του στη Νέα Υόρκη, δεν με εγκατέλειψε ποτέ. Υπάρχουν τόσες πολλές αναμνήσεις και σπουδαίες στιγμές που περάσαμε μαζί, τις οποίες θα κρατήσω για πάντα. Θα έκανα τα πάντα για να μπορέσω να τον ξαναδώ, να του μιλήσω στο τηλέφωνο ή απλά να ακούσω ακόμα ένα από τα απίθανα τραγουδάκια που έφτιαχνε. Πιστέψτε με, όσοι ξέρουν για τι μιλάω, καταλαβαίνουν ότι εάν κολλούσε στο κεφάλι σου, ήσουν καταδικασμένος. Δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι θυμωμένος με το γεγονός ότι, από όλους τους ανθρώπους στον κόσμο, ο ιός αυτός επέλεξε να πάρει τη ζωή του πατέρα μου. Είχε τόση ζωή ακόμη να ζήσει, και ήταν τόσο παθιασμένος για το νέο του σχήμα, τους Riot Act. Ήταν το μόνο πράγμα για το οποίο μιλούσε, και ήταν τόσο περήφανος για το πως είχε εξελιχθεί η μπάντα, και ειδικά για το μέλλον της.

Γνωρίζω πόσες ζωές είχε αγγίξει, και παρότι το γεγονός ήταν συντριπτικό, να ξέρετε ότι ζεστάνατε την καρδιά μου, διαβάζοντας όλες τις αναμνήσεις που μοιραστήκατε και τα καλά σας λόγια την περασμένη εβδομάδα. Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλους σας, αλλά εάν ξεχάσω κάποιον από εσάς, να ξέρετε ότι δεν ήταν κάτι προσωπικό. Μπαμπά, μου λείπεις τόσο πολύ. Έχοντας ελάχιστη ή καθόλου επαφή με όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Σου υπόσχομαι να παραμείνω δυνατός και να συνεχίσω, όπως ξέρω ότι θα ήθελες να κάνω. Ξέρω ότι με αγαπάς πολύ και είσαι υπερήφανος γι' αυτό που έχω γίνει. Σ' αγαπώ μπαμπά. Όπως θα έλεγαν σε μια από τις αγαπημένες μας εκπομπές, το "The 100"... "Μέχρι να συναντηθούμε ξανά".»

O Lou A. Kouvaris συμμετείχε στο "Rock City", ντεμπούτο των σπουδαίων Αμερικανών heavy metallers Riot εν έτει 1977, ενώ συνέθεσε υλικό και για το επόμενο άλμπουμ "Narita".

Είχε περιοδεύσει ή μοιραστεί την ίδια σκηνή με τους Journey, Tom Petty & The Heartbreakers, Neil Young και Rick Derringer μεταξύ άλλων, ενώ το 1979, συνεργαζόμενος με τον Jacques Morali της Can't Stop Productions, συμμετείχε σε ηχογραφήσεις των Village People.

  • SHARE
  • TWEET