Ηνωμένο Βασίλειο: Μαντέψτε την πόλη - «πρωταθλήτρια» στην μουσική

Πού θα γίνουν 87 συναυλίες ανά 100.000 κόσμου από τώρα και μέχρι το τέλος του έτους;

02/08/2016 @ 12:25

Επειδή η Μεγάλη Βρετανία πάντα θα έχει σημασία για το rock, ιδού τα αποτελέσματα μια συγκριτικής μελέτης των πόλεων του Ηνωμένου Βασιλείου με βάση την ζωντανή μουσική που προσφέρουν στους κατοίκους τους.

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε το Manchester, που φιλοξενεί περισσότερες συναυλίες ανά κάτοικο από οποιαδήποτε άλλη πόλη της χώρας, σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα.

Στο Manchester – «σπίτι» πολλών και διάσημων ανεξάρτητων venue- θα γίνουν 87 live ανά 100.000 κόσμου από τώρα και μέχρι το τέλος του έτους, δηλαδή σχεδόν διπλάσια από την επόμενη στην κατάταξη Γλασκώβη!

Παρά το γεγονός ότι διαθέτει μεγάλο πλήθος συναυλιακών χώρων, το Λονδίνο είχε λίγα να επιδείξει λόγω του μεγάλου του πληθυσμού, φτάνοντας με δυσκολία τα 17 gigs ανά 100.000 κεφάλια. Αλλά και στην συνολική «πολιτισμική» κατάταξη με όλα τα θεάματα συμψηφισμένα (μπορείτε να την δείτε παρακάτω), η πρωτεύουσα δεν τα πάει καθόλου καλά.

Στο θεατρικό ανάλογο, το Manchester επίσης τα πάει πολύ καλά, αφού κατατάσσεται δεύτερο, με 56 παραστάσεις ανά 100.000 κατοίκους, λίγο πίσω από το Εδιμβούργο, που είναι και ο «πρωταγωνιστής» με 57.

Ακολουθεί η κατάταξη σύμφωνα με όλα μαζί τα πολιτιστικά αγαθά συμψηφισμένα:

1. Εδιμβούργο
2. Bristol
3. Γλασκώβη
4. Liverpool
4. Manchester
6. Leicester
7. Leeds
8. Birmingham
9. Λονδίνο
10. Sheffield

  • SHARE
  • TWEET