Το πλήρες line-up του Release Athens festival

Δείτε τα δέκα ακόμα ονόματα που θα εμφανιστούν στην Πλατεία Νερού τον Ιούνιο

21/04/2016 @ 20:46

To line-up του Release Athens 2016 ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση των δύο τελευταίων ξένων ονομάτων, αλλά και των οκτώ ελληνικών, που το συνθέτουν μαζί με τα δέκα σπουδαία που είναι ήδη γνωστά!

Ο Cass McCombs, ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς singer-songwriters των τελευταίων δέκα χρόνων, που στα τραγούδια του συνδυάζει ιδανικά rock / folk / alternative country / psych στοιχεία, θα είναι το τρίτο όνομα της 1ης ημέρας (1/6).

Οι Scott Bradlee's Postmodern Jukebox, μία μουσική κολλεκτίβα που έχει ήδη γίνει διάσημη διασκευάζοντας σύγχρονα κομμάτια - από τη Lady Gaga, την Taylor Swift και την Katy Perry μέχρι τους White Stripes, τους Strokes και τους Radiohead - σε vintage ρυθμούς (κυρίως jazz / swing), έχοντας κερδίσει εκατομμύρια fans σε ολόκληρο τον κόσμο (με... μισό δις views στο youtube!), θα εμφανιστούν την 2η ημέρα (3/6).
 
Τις τέσσερις ημέρες του φεστιβάλ, θα ανοίξουν ιδανικά ορισμένα από τα καλύτερα ονόματα της εγχώριας σκηνής: Irene Skylakaki και Moa Bones (1/6), RSN και GAD. (3/6), Closer και The Noise Figures (7/6), Theodore και Afformance (13/6).

 

Release Athens 2016

Το 2016, το Fuzz Live Music Club κλείνει 10 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στα συναυλιακά δρώμενα της Αθήνας. Με τη συμπλήρωση αυτής της δεκαετίας, αισθανθήκαμε πως, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε ένα ακόμα βήμα όσον αφορά στις προσπάθειές μας παρουσιάζοντας ένα νέο φεστιβάλ στην πόλη της Αθήνας.

Το Release Athens φιλοδοξεί να φέρει νέα πνοή στη μουσική πραγματικότητα της χώρας μας και να εξελιχθεί σε έναν θεσμό με πραγματικό ενδιαφέρον, ευελπιστώντας να φέρει κοντά μας ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας σκηνής, προσφέροντας συγκινήσεις σε ένα ελληνικό κοινό που μάλλον έχει κουραστεί από τις συνεχείς επαναλήψεις και αναζητεί την ποικιλία και την πολυχρωμία των γνωστών φεστιβάλ του εξωτερικού.

Ελπίζουμε να είναι η ευχάριστη έκπληξη για το καλοκαίρι του 2016 και - γιατί όχι - για εκείνα που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια, «απελευθερώνοντας την Αθήνα» από τη σκοτεινιά και τη μιζέρια που δυστυχώς μας έχει επιβληθεί από παντού μέσα από τη δύναμη της καλής μουσικής, του πολιτισμού και της αληθινής διαδραστικότητας που πρέπει να χαρακτηρίζει μια τέτοια διοργάνωση.

Το line-up του Release Athens 2016 έχει πλέον ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, μπάντες και καλλιτέχνες με τεράστια ιστορία αλλά και νέους ανερχόμενους που θα μας απασχολήσουν πολύ μέσα στα επόμενα χρόνια. Μαζί τους, ορισμένα από τα καλύτερα σχήματα και καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής, των οποίων η επιλογή ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που ενδιαφέρθηκαν να συμμετάσχουν στο Release Athens 2016. Τους ευχαριστούμε όλους ειλικρινά!

Τα 20 ονόματα που απαρτίζουν το φετινό line-up είναι: PJ Harvey, Sigur Ros, Beirut, Parov Stelar, The Brian Jonestown Massacre, The Black Angels, Slowdive, Daughter, Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox, Chinese Man, DIIV, Cass McCombs και Irene Skylakaki, RSN, Closer, Theodore, Moa Bones, GAD., The Noise Figures, Afformance!

Περισσότερες πληροφορίες: Releaseathens.gr

Δελτίο Τύπου

Release Athens

  • SHARE
  • TWEET