Jinjer: «Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό τον πόλεμο»

Τα μέλη της Ουκρανικής μπάντας, με την πλειοψηφία τους να βρίσκεται στο Κίεβο, εξέδωσαν ανακοίνωση αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα

28/02/2022 @ 13:07

Η εισβολή των Ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες, όπως είναι αναμενόμενο, μονοπωλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Καθίσταται βέβαια σαφές, πως στο επίκεντρο των τραγικών γεγονότων, τα οποία καταδίκασε σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος, δεν είναι άλλοι από τους κατοίκους της Ουκρανίας.

Ανάμεσα σε αυτούς ανήκουν και οι Jinjer, οι οποίοι, ενώ βρίσκονται σχεδόν όλοι στο Κίεβο (η τραγουδίστρια Tatiana Shmayluk κατοικεί στην Νότια Καλιφόρνια) και βιώνουν την πολιορκία του από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, εξέδωσαν μια φορτισμένη ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν την εισβολή:

«Αγαπητές κόσμε, καθώς γράφουμε αυτό το μήνυμα, κάθε μέλος της μπάντας και των οικογενειών μας είναι ασφαλές. Ειλικρινά εκτιμούμε όλους τους οπαδούς μας ανά τον πλανήτη για το ενδιαφέρον του, την επικοινωνία και την εκδήλωση συμπόνοιας και αλληλεγγύης προς την μπάντα αλλά και την χώρα μας.

Όπως ξέρετε, τα ξημερώματα της 24ης του μήνα ο Putin κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στην κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία. Σας παρακαλούμε να γνωρίζετε πως αυτή τη στιγμή εξαρτώμαστε πραγματικά από εσάς, να υποστηρίξετε την χώρα μας και την ειρήνη με όποιο τρόπο μπορείτε. Ειδικά οι οπαδοί μας στη Ρωσία, η γνώμη σας μετράει περισσότερο όλων αυτή τη στιγμή.

Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτού του είδους την βία και τον θάνατο αθώων, και αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει αυτές τις ώρες στην χώρα μας. 

Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία τώρα!»

Επιπρόσθετα, ο μπασίστας της μπάντας, Eugene Abdukhanov, με νέο του μήνυμα ξημερώματα του Σαββάτου, υπερθεμάτισε, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Σε κανέναν δεν αξίζει όσα περνάει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία. Οι αθώοι κάτοικοι της χώρας υποφέρουν. Δεν αναφέρομαι στους πολιτικούς. Δεν αναφέρομαι στην κυβέρνησή μας. Οι αθώοι Ουκρανοί υποφέρουν. Όλος ο κόσμος εδώ στο Κίεβο περνάει αυτές τις ημέρες στα καταφύγια της πόλης, μεταξύ αυτών και τα παιδιά. Είναι τρομοκρατημένα. Δεν τρέφονται σωστά, δεν έχουμε αρκετό νερό. Δεν έχουν σχεδόν καμία παρηγορία. Το αξίζουν αυτό;

Σας παρακαλώ διαδώστε τα νέα για την επιθετικότητα της Ρωσίας. Μαζί μπορούμε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό».

Όσον αφορά τα μουσικά νέα του συγκροτήματος, οι Jinjer κυκλοφόρησαν το 2021 το "Wallflowers", με την Shmayluk να παραχωρεί και μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Αντώνη Μαρίνη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JINJER (@jinjer_official)

  • SHARE
  • TWEET