Jerry Cantrell: «Ευτυχώς το Seattle ήταν ένα απομονωμένο φυλάκιο της μουσικής βιομηχανίας»

Ο κιθαρίστας των Alice Ιn Chains μιλά για την ιδιαιτερότητα της σκηνής του Seattle

16/03/2017 @ 11:04

O κιθαρίστας των Alice Ιn Chains, Jerry Cantrell, ισχυρίζεται πως η αποξένωση ήταν το ιδιαίτερο συστατικό που έκανε τη σκηνή του Seattle τόσο ξεχωριστή, αναφερόμενος όχι μόνο στο grunge αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους μεγάλους καλλιτέχνες που ανέδειξε η πόλη, όπως ο Jimi Hendrix, οι Heart, οι Queensryche κλπ.

«Το Seattle είναι ένα απομονωμένο φυλάκιο της μουσικής βιομηχανίας. Ήμασταν τυχεροί γιατί μας άφησαν να ακουγόμαστε όπως εμείς θέλαμε. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο καμία μπάντα της περιοχής δε μοιάζει ηχητικά με κάποια άλλη».

Και συνεχίζοντας:

«Οι Queensryche δεν μοιάζουν με τον Hendrix, οι Heart δεν μοιάζουν με τους Mudhoney, οι Mudhoney δε μοιάζουν με εμάς, εμείς δε μοιάζουμε με τους Nirvana και οι Nirvana δε μοιάζουν με τους Soundgarden. Είναι τέλειο!»

Ο Cantrell φάνηκε αισιόδοξος για το μέλλον της μουσικής:

«Δεν έχω ιδέα για το ποιο θα είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα που θα συμβεί στη μουσική αλλά είμαι πεπεισμένος πως κάτι νέο θα ξεπηδήσει, καθώς εμείς είμαστε εδώ επειδή υπήρχε μουσική πριν από εμάς. Με την ίδια λογική η μουσική θα συνεχίσει να εξελίσσεται. Περιμένω με ενθουσιασμό την συνέχεια».

  • SHARE
  • TWEET