Οι Green Day ανακοινώνουν επετειακή επανέκδοση για τα 25 χρόνια του "Insomniac"

Η μπάντα γιορτάζει την επέτειο δημοσιεύοντας αρχειακό υλικό από συναυλίες της εποχής

15/10/2020 @ 11:10

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την κυκλοφορία του "Insomniac", τέταρτου δίσκου των Green Day.

Η μπάντα, εορτάζοντας αυτή την επέτειο του διαδόχου του "Dookie", ανακοίνωσε αρχικά μια πολυτελή επανέκδοση σε βινύλιο του δίσκου.

Συγκεκριμένα, οι Green Day ανέφεραν:

«Λοιπόν...Πως πέρασε έτσι ο χρόνος; Το "Insomniac" συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής! Θα γιορτάσουμε αυτή την επέτειο κυκλοφορώντας ένα διπλό πορτοκαλί βινύλιο που θα περιλαμβάνει μια ειδική εκδοχή του εξωφύλλου. Το πρώτο βινύλιο θα είναι μια remastered εκδοχή του δίσκου, ενώ το δεύτερο θα περιλαμβάνει ζωντανές ηχογραφήσεις από τη θρυλική συναυλία στην Πράγα το 1996.

Σημειώστε όμως πως εξαιτίας της τρέχουσας πανδημίας και της καθυστέρησης που υπάρχει στην παραγωγή, τα βινύλια θα παραδοθούν στις αρχές του 2021».

Λίγες μέρες αργότερα όμως, το συγκρότημα συνέχισε τις εορταστικές ανακοινώσεις, δημοσιεύοντας αρχειακό υλικό από την ευρωπαϊκή τους περιοδεία το 1996.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να δείτε εδώ το video 21 λεπτών από την εμφάνιση της μπάντας στην Πράγα.

Η μπάντα συνόδευσε την δημοσιοποίηση του οπτικοακουστικού υλικού με το εξής μήνυμα:

«Είναι η επέτειος 25 χρόνων για το "Insomniac"! Θέλαμε λοιπόν να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Ορίστε λοιπόν το μεγαλύτερο δείγμα έως τώρα από την εποχή εκείνη και συγκεκριμένα τις περιοδείες του 1995-96. Για πρώτη φορά ντοκουμέντο από την ευρωπαϊκή περιοδεία του 1995 και τη συναυλία στην Πράγα το 1996 τραβηγμένα σε φιλμ 16mm. Οι τελευταίες εμφανίσεις της περιοδείας πριν επιστρέψουμε στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις του "Nimrod". Απολαύστε!»

Τέλος, οι Green Day έδωσα επίσημα στη δημοσιότητα και τη ζωντανή εκτέλεση του "Brain Stew" από το 1996 και την εμφάνιση τους στο "Hanging Out" του MTV.

Υπενθυμίζουμε πως ο τελευταίος δίσκος της μπάντας, "Father Of All Motherfuckers" κυκλοφόρησε νωρίτερα μες την χρονιά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Green Day (@greenday) on

  • SHARE
  • TWEET