Fu Manchu και 1000mods με τους Alice In Chains στην Αθήνα

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις για το φετινό Release Athens

29/03/2019 @ 11:48

Οι 1000mods, ίσως η πιο επιτυχημένη heavy rock μπάντα της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα μας, και οι Fu Manchu, ένα από τα ιστορικότερα και σημαντικότερα συγκροτήματα του stoner rock, είναι τα δύο επόμενα ονόματα που θα πλαισιώσουν τους μεγάλους Alice In Chains, σε μία σαρωτική βραδιά στο Release Athens, την Δευτέρα 24 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού!

Οι Έλληνες 1000mods δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, όχι επειδή προέρχονται από την εγχώρια σκηνή αλλά διότι, δικαίως, είναι μια μπάντα που διαθέτει τεράστια δημοτικότητα στη χώρα μας και ταυτόχρονα απολαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση και σεβασμό στο εξωτερικό.

Ξεκινώντας από μικροσκοπικά υπόγεια, γεμάτα καπνό και ιδρώτα, έφτασαν στο σημείο να γεμίζουν αρένες στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, με κινητήρια δύναμη την αγάπη τους στον ήχο και την αισθητική των 70s και των 90s. Mε επιρροές από retro και doom rock έως space και fuzzy heavy rock, δημιούργησαν έναν πελώριο δικό τους ήχο, που είναι αδύνατο να μιμηθείς, κερδίζοντας φανατικούς φίλους από κάθε ρεύμα και σκηνή, από stoners έως metalheads.

Oι δύο πρώτοι δίσκοι τους, "Super Van Vacation" (2011) και "Vultures" (2014), ήταν αυτοί που άλλαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού στη rock σκηνή στη χώρα μας. Οι 1000mods ακολούθησαν το όνειρό τους και ενέπνευσαν δεκάδες νέες μπάντες να κάνουν το ίδιο. Αυτό που ονομάστηκε greek underground heavy rock scene πλέον απολαμβάνει την καταξίωση και εκτός Ελλάδας!

O τρίτος δίσκος - ή, καλύτερα, δισκάρα - "Repeated Exposure To..." τους έβαλε για τα καλά στην «γραμμή πυρός» της ευρωπαϊκής heavy rock σκηνής. Περιοδείες χωρίς τελειωμό σε ολόκληρο τον πλανήτη, από τις ΗΠΑ έως την Αυστραλία, εδραίωσαν τη φήμη μιας εκρηκτικής μπάντας στη σκηνή, δημιουργώντας έναν φανατικό πυρήνα οπαδών που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

"Vidage", "Road To Burn", "She", "Low", "Electric Carve" και πολλά ακόμα θα μας ταρακουνήσουν για τα καλά το βράδυ της 24ης Ιουνίου. Σκληροί, ψυχεδελικοί και επικίνδυνα εθιστικοί, οι 1000mods θα είναι εκεί για να σε κάνουν να ιδρώσεις, να φωνάξεις, να ανατριχιάσεις!

1000mods


Οι Fu Manchu δημιουργήθηκαν το 1985 ως Virulence, μια hardcore punk μπάντα που γούσταρε τους Black Flag. Άλλαξαν όνομα και από το πρώτο τραγούδι τους, το "Kept Between Trees", το 1990, έθεσαν τις βάσεις και βοήθησαν ώστε να γεννηθεί στην έρημο και να κατακτήσει τον πλανήτη ένα εμβληματικό είδος metal, το stoner rock!

Το κουαρτέτο από τη Νότια Καλιφόρνια δημιούργησε έναν στρατό από αφοσιωμένους οπαδούς, πιστούς στον συντριπτικά heavy κιθαριστικό τους ήχο και τους ανέμελους στίχους για «παλιά αυτοκίνητα, μηχανές, vans, skateboard και επιστημονική φαντασία». Από το ξεκίνημά τους μέχρι σήμερα, παραμένουν μια πανίσχυρη μηχανή παραγωγής θανατηφόρων riffs, μια από χιλιόμετρα αναγνωρίσιμη μόνιμη ηχητική επίθεση.

Με 12 albums στο ενεργητικό τους - με πιο χαρακτηριστικά τα μνημειώδη "King Of The Road" (2000), "California Crossing" (2001), "Start The Machine" (2004) - και μερικά κομμάτια δυναμίτες ("Evil Eye", "Mongoose", "Thinking Out Loud", "Squash That Fly", "King Of The Road" κ.α.), παρουσίασαν πέρσι τον πιο πρόσφατο δίσκο τους, "Clone of the Universe", με την συμμετοχή του Alex Lifeson των θρυλικών Rush! Ο fuzz ήχος τους παραμένει πιο σκληρός από ποτέ και οι συνθέσεις τους πάνε μπροστά, θυμίζοντας ταυτόχρονα την εφηβική ορμή τους.

Scott Hill, Brad Davis, Bob Balch, Scott Reeder παραμένουν οι «βασιλιάδες του δρόμου» - και του stoner rock - και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει!

Fu Manchu


Mείνετε συντονισμένοι για νέες ανακοινώσεις για τη συγκεκριμένη ημέρα αλλά και για τις υπόλοιπες του Release Athens 2019.

Η προπώληση για τη συγκεκριμένη ημέρα συνεχίζεται προς 40 ευρώ. Επίσης, διατίθεται συγκεκριμένος αριθμός VIP εισιτηρίων με αρχική τιμή τα 80 ευρώ. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές:

  • ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους
  • open bar
  • προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο
  • ιδιωτικό parking
  • ξεχωριστές τουαλέτες
  • αναμνηστικό δώρο του φεστιβάλ

Διάθεση:

Τηλεφωνικά / στο 11876
 
Online / viva.gr / releaseathens.gr
 
Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Καταστήματα Wind, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni’s (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Release Athens 2019 / Δευτέρα 24 Ιουνίου / Alice in Chains + 1000mods + Fu Manchu + more tba
Πλατεία Νερού / Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου Φαλήρου

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET