Ανακοινώθηκε η υποτροφία "Freddie Mercury"

Η Ακαδημία Σύγχρονης Μουσικής συμπράττει με τα Metropolis Studios

11/05/2016 @ 10:25

Η πρώτη υποτροφία με το όνομα το αείμνηστου Freddie Mercury ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Η Ακαδημία Σύγχρονης Μουσικής παρουσίασε την υποτροφία υπό την επίβλεψη και χορηγία των δυο μελών των θρυλικών Queen, Brian May και Roger Taylor, με το ποσό της να ανέρχεται στις 27.000 λίρες για τρία χρόνια πανεπιστημιακής παρακολούθησης.

Ο Taylor δήλωσε: «Το όνομα του Freddie συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο. Η υποτροφία της ακαδημίας δίνει μια ακόμη διάσταση στην μουσική του ιδιοφυία».

Η Ακαδημία Σύγχρονης Μουσικής έχει συνάψει συνεργασία με τα Metropolis Studios – μια από τα μεγαλύτερες ανεξάρτητες εγκαταστάσεις ηχογράφησης του κόσμου- με τους μαθητές της να έχουν εξασφαλισμένη και απεριόριστη πρόσβαση. Στα συγκεκριμένα studio ηχογραφήθηκε το “Innuendo” ο τελευταίος δίσκος του Mercury με τους Queen.

Ο κιθαρίστας Brian May συμπληρώνει: «Η υποτροφία θα αποτελέσει έναν αέναο φόρο τιμής στον μεγάλο καλλιτέχνη και στο μονοπάτι που ο ίδιος «φώτισε». Θα τον έκανε εξαιρετικά χαρούμενο η βοήθεια που θα δοθεί σε νέα ταλέντα».

 

  • SHARE
  • TWEET