Οι Echo Train παρουσιάζουν το "Libation"

Διαθέσιμο για ακρόαση το δεύτερο άλμπουμ του ψυχεδελικού rock σχήματος από την Αθήνα

15/03/2022 @ 21:51

Αντλώντας έμπνευση από τον γύρω τους κόσμο και την καλλιτεχνική ερμηνεία αυτού, οι Echo Train γράφουν το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία τους με το "Libation", ένα άλμπουμ αφαιρετικά περιγραφικής 60's rock ψυχεδέλειας

Echo Train - Libation

Μπορεί το κάθε ταξίδι να αρχίζει με ένα βήμα, όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια. Ίσως να ξεκινά έτσι, αλλά είναι τα 2-3 επόμενα που θα σταθεροποιήσουν το βηματισμό. Παρόλο που η αρχή αυτή μπορεί να ισχύει για τις περισσότερες περιπτώσεις, λίγα πράγματα είναι πιο κρίσιμα από το δεύτερο album ενός rock συγκροτήματος. 

Πίσω στο 2013, οι Echo Train έχοντας ως αφετηρία την Αθήνα ξεκίνησαν να αφήσουν το δικό τους σημάδι στον μουσικό κόσμο, παίζοντας το παιχνίδι με τους δικούς τους κανόνες και αφιερώνοντας όλη την απαιτούμενη προσοχή και ενέργεια ώστε να υλοποιήσουν το καλλιτεχνικό τους όραμα. Μετά την (αναπόφευκτη) περίοδο τριβής μέχρι να σταθεροποιηθεί το line-up και να πάρει το δρόμο της η δημιουργική διαδικασία, οι πρώτες συνθέσεις έγιναν πραγματικότητα και το 2016 το ντεμπούτο album "Memento Mori" κατέδειξε μια μπάντα σε βαθιά επαφή με τον κόσμο γύρω της, που χρησιμοποιούσε την αφαιρετική ψυχεδέλεια για να πλοηγηθεί στον κόσμο του pagan rock. Έχοντας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ως πρώτο βήμα, έλαβε θετικές κριτικές και άνοιξε το δρόμο για τα πρώτα liveshows των Echo Train, που αποκάλυψαν μια πειραματική κολλεκτίβα με αποστολή να εμφυσήσει νέα ζωή στην παραδοσιακή ατμοσφαιρική garage pop μουσική.

Όσο όμως κι αν κρίθηκε πετυχημένο ως πρώτο βήμα, το ουσιαστικό ταξίδι μόλις άρχιζε. 

Η δημιουργική διαδικασία διαφέρει για τον καθε καλλιτέχνη και οι Echo Train αξιοποίησαν τα επόμενα χρόνια εξερευνώντας τα υλικά που θα συνέθεταν το επόμενο album, επιτρέποντας στον εαυτό τους να ωριμάσει μέσα από αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσαν να βρουν το δρόμο τους σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους για τους καλλιτέχνες, έως ότου φτάσουν στο σημείο να έχουν στα χέρια τους ολοκληρωμένα τραγούδια. Το ημερολόγιο πλέον λέει 2022, οι τελευταίες πινελιές έχουν μπει και έχει έρθει η ώρα για το "Libation" να εξυπηρετήσει το σκοπό του. 

Στον ακροατή, το "Libation" μοιάζει με μια ελεύθερη σύναξη δημιουργικής έκφρασης, με ένα στρόβιλο μουσικών θεμάτων βουτηγμένα στις 60's blues και wiccan occult ελεγείες, διατηρώντας ταυτόχρονα μια προδιάθεση για ευθυτενές songwriting. Ισορροπώντας old fashioned πλήκτρα με περιπετειώδη τύμπανα και ηλεκτρικά riffs με γήινα, μυστικιστικά φωνητικά, ανταποκρίνεται στο όνομα του προσομοιάζοντας μια σπονδή σε ιερές και ανίερες θεότητες και συγκροτώντας ένα rock album που αδιαφορεί για την πορεία του χρόνου. 

Πρωτίστως όμως, αυτή η συλλογή τραγουδιών στέκει ως μια ειλικρινής και αυτοβιογραφική καλλιτεχνική δήλωση, καταδεικνύοντας μια μπάντα στη δημιουργική της ακμή με πλήρη επίγνωση του τι θέλει να κάνει. Οι Echo Train συγκέντρωσαν την ενέργεια τους σε μια σειρά τραγουδιών που σχηματίζουν ένα ολοκληρωμένο ηχογράφημα με όλη τη σημασία του όρου, πιστοποιώντας την ύπαρξη τους στο μουσικό στερέωμα. 
 
Ακούστε το "Libation" εδώ.

Echo Train are:

Ren: Vocals, Theremin, Flute
Greggy K.: Electric and acoustic guitars, Sitar
Nick Sid: Keys, Piano
Edward Theofanidis: Bass
Gregorio Perico: Drums, Percussions
Choir: the band

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET