Πέθανε ο ηγέτης των Sarissa, Δημήτρης Σελαλμαζίδης

Τεράστια απώλεια για την ελληνική metal σκηνή

21/02/2021 @ 14:46

Έφυγε από την ζωή σήμερα τα ξημερώματα o Δημήτρης Σελαλμαζίδης, ηγέτης των Sarissa και μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής metal σκηνής.

Πριν από μερικούς μήνες είχε νοσηλευτεί εξαιτίας θρόμβωσης που παρουσιάστηκε και δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η αιτία της κακοήθειας αυτής, με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο.

Μοναδικό ενεργό μέλος και βασικός συνθέτης σε όλη την πορεία των θρυλικών heavy metallers από την Θεσσαλονίκη, o Τζίμης, όπως ήταν γνωστός στους φίλους του, είχε ως βασικό όργανο το μπάσο, ενώ κατά καιρούς είχε αναλάβει και τις κιθάρες.

Το περίφημο demo του 1987 με εννέα τραγούδια αποτελεί ουσιαστικά ολοκληρωμένο άλμπουμ και από άποψη παραγωγής, σύνθεσης και εκτέλεσης συγκαταλέγεται στις αρτιότερες κυκλοφορίες εκείνης της εποχής για την χώρα μας.

Μετά από ανακατατάξεις, το 1994 κυκλοφορεί σε CD το εξαιρετικό "Sarissa" με ενισχυμένες epic και progressive τάσεις, ενώ μία δεκαετία αργότερα θα βγει το τρίτο ουσιαστικά άλμπουμ "Masters Of Sins" με περισσότερο σύγχρονο χαρακτήρα.

Το συγκρότημα επανήλθε στις ζωντανές εμφανίσεις μετά από απουσία αρκετών χρόνων στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, με τον τραγουδιστή του demo, Γιώργο Χατζησυμεωνίδη, και το 2016 κυκλοφόρησε το "Nemesis".

Το τελευταίο διάστημα, με νέο τραγουδιστή των Τάσο Κροκόδειλο (Spitfire, Fire And Steel), σχεδίαζε τα επόμενα βήματά του, έχοντας διαθέσει μια σειρά από επανηχογραφήσεις και διασκευές.

Στις σελίδες του Rocking μπορείτε να βρείτε ανταποκρίσεις από τις εμφανίσεις των Sarissa στο Αγρίνιο τον Δεκέμβριο του 2012 και στο Up The Hammers Festival του 2013, καθώς και μία εις βάθος συνέντευξη με τον Δημήτρη Σελαλμαζίδη και τον Γιώργο Χατζησυμεωνίδη από την εκείνη περίοδο.

  • SHARE
  • TWEET