Καμπάνια μετονομασίας του Aylesbury σε …Aylesbowie!

Αποκαλυπτήρια αγάλματος του David Bowie σε κεντρικό σημείο της πόλης

19/03/2018 @ 10:29

Ένας, ομολογουμένως, ένθερμος fan του David Bowie ξεκίνησε μια «εκστρατεία» για τη μετονομασία της αγγλικής πόλης Aylesbury σε …Aylesbowie, προς τιμήν του εκλιπόντος καλλιτέχνη. 

Η ιδέα προέκυψε μετά από μια επιτυχημένη crowdfunding καμπάνια η οποία σχετίζεται με την δημιουργία ενός αγάλματος του Bowie που αναμένεται να τοποθετηθεί στην πόλη. 
Το club Friars του Aylesbury φιλοξένησε ορισμένες από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του μεγάλου μουσικού, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης live εμφάνισής του ως Ziggy Stardust.

Ο υπεύθυνος της καμπάνιας, David Stopps, δηλώνει σχετικά:

«Ο Bowie παρουσίασε για πρώτη φορά στο Friars Aylesbury το 1971 και το 1972, δυο από τους σημαντικότερους δίσκους του 20ου αιώνα. Το "Hunky Dory" και το "The Rise Αnd Fall Οf Ziggy Stardust Αnd Τhe Spiders From Mars". Δημιούργησε τους Spiders From Mars στο καμαρίνι του Friars και αναφέρθηκε στην Market Square του Aylesbury στους στίχους του "Five Years". Το άγαλμα του Bowie θα δώσει φήμη στην περιοχή ανεβάζοντας τον τουρισμό. Για όλους του παραπάνω λόγους σας καλώ να συμμετάσχετε και στη καμπάνια της μετονομασίας της πόλης σε Aylesbowie».

Να αναφέρουμε πως το άγαλμα παρουσιάζει τις, ανα καιρούς, περσόνες που υιοθέτησε ο  Bowie, με τα αποκαλυπτήρια να έχουν ορισθεί για την 25η Μαρτίου.

  • SHARE
  • TWEET