Έφυγε από την ζωή ο Dave Holland των Judas Priest

Αδιευκρίνιστα τα αίτια του θανάτου του

22/01/2018 @ 18:56

Ο Dave Holland, ντράμερ των Judas Priest κατά την δεκαετία 1979-1989, έφυγε από την ζωή στα 69 του χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας  El Progreso.

Ο θάνατος του μουσικού επήλθε στο νοσοκομείο Universitario Lucus Augusti της επαρχίας Lugo της Ισπανίας στις 16 Ιανουαρίου, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια, ενώ το σώμα του έχει ήδη αποτεφρωθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Holland (στην φωτογραφία φαίνεται στο τέλος δεξιά) ζούσε απομονωμένος στην πόλη Fonsagrada, στα βορειοδυτικά της χώρας και προηγουμένως, το 2004, είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια φυλάκισης για την απόπειρα βιασμού ενός δεκαεπτάχρονου μαθητή του, χωρίς να παραδεχθεί ποτέ την ενοχή του.

Πριν την θητεία του στους Judas Priest και την κυκλοφορία μίας σειράς σημαντικών έως κλασικών δίσκων, είχε γίνει γνωστός για την συμμετοχή του κατά την δεκαετία του 70 στους Βρετανούς hard rockers Trapeze, μπάντα με την οποία αναδείχθηκε και ο Glenn Hughes πριν μεταπηδήσει στους Deep Purple.

Αναλυτικά συμμετείχε στα "British Steel" (1980), "Point Of Entry" (1981), "Screaming For Vengeance" (1982), "Defenders Of The Faith" (1984), "Turbo" (1986) και "Ram It Down" (1988) των metal gods, ενώ είχε συνεργαστεί ακόμη με τον Tony Iommi και τον πρώτο τραγουδιστή των Judas Priest, Al Atkins.

  • SHARE
  • TWEET