Επετειακή επανέκδοση από τους Circle Jerks για τα 40 χρόνια του "Group Sex"

Στην πολυτελή κυκλοφορία θα περιλαμβάνεται βιβλίο με ανέκδοτες ιστορίες από τους Tony Hawk, Mike Patton, Ian MacKaye, Brett Gurewitz, κ.ά.

02/10/2020 @ 11:50

Η ιστορική hardcore μπάντα των Circle Jerks, αναμενόταν να επανενωθεί φέτος για επιλεγμένες συναυλίες, τιμώντας την επέτειο των 40 χρόνων από το κλασικό της ντεμπούτο.

Η πανδημία όμως, άλλαξε, και σε αυτήν την περίπτωση, τα σχέδια, με τις συναυλίες να μετατίθενται για το 2021. Η μπάντα, όμως, ανακοίνωσε την άφιξη μιας πολυτελλούς συλλεκτικής επανέκδοσης του ντεμπούτου "Group Sex", που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου.

Στην επανέκδοση, θα περιλαμβάνονται, μια remastered εκδοχή του δίσκου, η ηχογράφηση μιας πρόβας από το 1980 όπως και ένα βιβλίο 20 σελίδων με ακυκλοφόρητο οπτικό υλικό καθώς και παρασκηνιακές ιστορίες με συνεισφορές ονομάτων όπως οι Tony Hawk, Mike Patton (Faith No More, Mr. Bungle), Shepard Fairey, Ian MacKaye (Minor Threat, Fugazi), Lars Frederiksen (Rancid), Mike Ness (Social Distortion), Brett Gurewitz (Bad Religion, Epitaph Records).

Την πολυτελή περιβολή της κυκλοφορίας αναλαμβάνει ο Robert Fischer, γνωστός ως ο σχεδιαστής του εξωφύλλου του "Nevermind" των Nirvana.

Οι προπαραγγελίες θα περιλαμβάνουν ως δώρο ένα fanzine 24 σελίδων που είχε αρχικά τυπωθεί πριν την κυκλοφορία του "Group Sex".

Ο Keith Morris, frontman της μπάντας (όπως και των Black Flag, OFF! μεταξύ άλλων), ενθυμούμενος τον δίσκο σχολίασε:

«To "Group Sex" είχε ηχογραφηθεί σποραδικά κατά την διάρκεια τριών εβδομάδων με διάφορα εφέ σε ένα στούντιο που δεν διέφερε ιδιαίτερα από ένα γκαράζ αυτοκινήτων. Ο εξοπλισμός ήταν ιδιοκτησία της Lucille Ball και του συζύγου της. Η πληρωμή των μηχανικών ήχου ήταν μια σακκούλα από ακριβό χόρτο. (σ.σ. "Bunk Weed")».

O Matt Pincus της Trust Records δήλωσε πως:

«Αυτός ο δίσκος είναι η πρώτη επανέκδοση από μια σειρά κλασικών και απαραίτητων hardcore δίσκων που ετοιμάζουμε. Οι περισσότεροι άνθρωποι που μεγάλωσαν με το punk θα λένε την ίδια ιστορία λογικά. Πως δεν ήμουν χαρούμενος στα παιδικά μου χρόνια. Μετά όμως άκουσα αυτή την μουσική και κατάλαβα πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στον κόσμο που νιώθουν όπως εγώ. Αυτό το συναίσθημα, πως δεν είσαι μόνος, έχει παγκόσμια απήχηση. Το Αμερικανικό hardcore αντέχει ακόμη μετά από τόσες δεκαετίες. Δικαιούται να αντιμετωπίζεται όπως και άλλα σημαντικά πολιτιστικά κινήματα».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το tracklist της επανέκδοσης, και εδώ το trailer της ανακοίνωσης της.

Circle Jerks - "Group Sex" 40th Anniversary Deluxe Reissue Tracklist
SIDE A
01. Deny Everything
02. I Just Want Some Skank
03. Beverly Hills
04. Operation
05. Back Against The Wall
06. Wasted
07. Behind The Door

SIDE B
08. World Up My Ass
09. Paid Vacation
10. Don't Care
11. Live Fast Die Young
12. What's Your Problem
13. Group Sex
14. Red Tape
15. What's Your Problem (1980 Band Rehearsal)
16. Red Tape (1980 Band Rehearsal)
17. I Just Want Some Skank (1980 Band Rehearsal)
18. Beverly Hills (1980 Band Rehearsal)
19. Live Fast Die Young (1980 Band Rehearsal)

  • SHARE
  • TWEET