Πληροφορίες για τον νέο δίσκο των Carcass

Ακούστε το καινούριο single από το πολυαναμενόμενο "Torn Arteries"

22/06/2021 @ 11:17

Οι Carcass αποκάλυψαν όλες τις πληροφορίες γύρω από την επικείμενη δισκογραφική τους επιστροφή.

Συγκεκριμένα, το ιστορικό βρετανικό death metal σχήμα πρόκειται να κυκλοφορήσει το άλμπουμ "Torn Arteries" στις 17 Σεπτεμβρίου μέσω της Nuclear Blast.

Η μπάντα συνόδευσε την ανακοίνωση των πληροφοριών γύρω από τον πολυαναμενόμενο διάδοχο του εξαιρετικού "Surgical Steel" με τη δημοσιοποίηση ενός ακόμη single.

Πρόκειται για το κομμάτι "Kelly's Meat Emporium", του οποίου το video clip μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Το εν λόγω κομμάτι, μαζί με το ήδη δημοσιευμένο "Under The Scalpel Blade", αποτελούν τα, μέχρι στιγμής, επίσημα δείγματα του "Torn Arteries", ενώ υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Οκτώβριο οι Carcass κυκλοφόρησαν το ενδιαφέρον EP τεσσάρων κομματιών ονόματι "Despicable".

Σχολιάζοντας το εξώφυλλο του έβδομου δίσκου των Βρετανών, μια δημιουργία του Zbigniew Bielak, επηρεασμένη από τα ιαπωνικά Kusôzu (πίνακες που απεικονίζουν τα εννέα στάδια αποσύνθεσης ενός πτώματος), καθώς και την κατεύθυνση του άλμπουμ, ο frontman Jeff Walker ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι λευκό και πολύ καθαρό, κάτι που δεν είχαμε δοκιμάσει ξανά στο παρελθόν. Δεν δείχνει μοχθηρό ή τυπικά death metal, αλλά μου αρέσει το πόσο καθαρό φαίνεται. Ο νέος δίσκος περιέχει εικόνες, ήχους και στίχους που είναι η πεμπτουσία των Carcass, αλλά παράλληλα μας εισάγει σε μια νέα εποχή όσον αφορά την παραγωγή, την σύνθεση αλλά και την τέχνη γενικότερα.

Θεωρώ πως ο έβδομος δίσκος μας διαφέρει στυλιστικά από τους προηγούμενους. Σίγουρα μπορείς να αναγνωρίσεις τους Carcass, όταν η βελόνα του πικάπ ακουμπήσει το βινύλιο θα ακούσεις τον κιθαριστιό τόνο του Bill Steer, αλλά κάθε δίσκος είναι παράγωγος της εποχής του».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του "Torn Arteries".

01. Torn Arteries
02. Dance of Ixtab (Psychopomp & Circumstances March No. 1)
03. Eleanor Rigor Mortis
04. Under The Scalpel Blade
05. The Devil Rides Out
06. Flesh Ripping Sonic Torment Limited
07. Kelly's Meat Emporium
08. In God We Trust
09. Wake Up And Smell The Carcass / Caveat Emptor
10. The Scythe's Remorseless Swing

  • SHARE
  • TWEET