Bruce Springsteen: «Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω τραγούδια κατά του Trump»

Ο νέος του δίσκος δεν θα ασχολείται με την επικαιρότητα

04/10/2017 @ 11:08

Ο Bruce Springsteen, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Variety με κεντρικό θέμα τον νέο του δίσκο, δήλωσε ότι δεν βρίσκει πλέον κανένα ενδιαφέρον στο γράψιμο τραγουδιών εναντίον του Donald Trump.

«[Ο νέος δίσκος] Θα έχει την αίσθηση ενός εργαστηρίου στο γκαράζ, βασικά, και θα παίξω τα τραγούδια μου και θα πω τις ιστορίες μου. Δεν πρόκειται να ασχολείται με την επικαιρότητα. Η επικαιρότητα δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτή τη περίοδο. Πολλά από όσα είχα να πω πάνω σε τέτοια ζητήματα τα έβγαλα έξω από το σύστημά μου στο Wrecking Ball. Δεν σκοπεύω να γράψω καμία αντι-Trump-ική διατριβή. Δεν μου φαίνεται αναγκαίο αυτή τη στιγμή.»

Ο Springsteen έχει υπάρξει δεινός επικριτής του Trump και δεν έχει στο παρελθόν διστάσει να γράψει τραγούδια που να το αποδεικνύουν, όπως το "That's What Makes Us Great", ένα τραγούδι διαμαρτυρίας που κυκλοφόρησε με τον επί μακρά σειρά ετών συνεργάτη του Joe Grushecky τον Απρίλιο.

Ωστόσο, ο rocker είπε ότι ταυτόχρονα ήταν επιφυλακτικός στο να συνεχίσει να διοχετεύει το σημερινό πολιτικό κλίμα στη μουσική του, λόγω της συνεχούς κάλυψης και κριτικής που ασκείται στον Trump.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι άνθρωποι έρχονται κατά κύριο λόγο στη μουσική για να διασκεδάσουν - ναι, για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές ανησυχίες τους, και ναι, επίσης, για να θίξουν πολιτικά ζητήματα, θεωρώ πως η μουσική μπορεί να το κάνει αυτό καλά. Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ουσιαστικά μια υπόθεση της καρδιάς.»

  • SHARE
  • TWEET