O Brann Dailor (Mastodon) επιλέγει τους κορυφαίους ντράμερ και τραγουδιστές

Η λίστα περιλαμβάνει από τον Phil Collins και τον Dave Grohl μέχρι τον Levon Helm και τη Sheila E.

13/01/2021 @ 12:27

Σε πρόσφατο άρθρο του για λογαριασμό του blog του Discogs, o, ντράμερ των Mastodon, Brann Dailor, κλήθηκε να επιλέξει τους κορυφαίους ντράμερ και τραγουδιστές.

Ο Dailor, ένας εκ των τριών τραγουδιστών της διάσημης μπάντας, σχολίασε επίσης, τις επιλογές του για τους αγαπημένους του «διπλοθεσίτες» μουσικούς, οι οποίες κυμαίνονται από τον Dave Grohl και τον Phil Collins μέχρι τον Levon Helm και τη Sheila E.:

Phil Collins

«O Phill Collins είναι ένας από τους αγαπημένους μου ντράμερς όλων των εποχών. Λατρεύω τη φωνή του. Έκανε εξαιρετική δουλειά και στην πορεία του μετά τους Genesis. Το παίξιμο του είναι επίσης απίστευτο. Έκανε εκπληκτική δουλειά στο "The Lamb Lies Down On Broadway", το αντιγράφω διαρκώς. Όταν ο κόσμος συζητά για rock ντράμερς, το μυαλό όλων πάει στον John Bonham και τέλος. Όχι, οφείλουν να μπουν στην συζήτηση πολλοί άλλοι μουσικοί και ο Phil Collins είναι ένας από αυτούς».

Karen Karpenter

«Είναι φανταστική και στους δύο ρόλους της. Αρχικά, έχει μανιακό παίξιμο και μια πιο μελαγχολική φωνή. Μπορείς να νιώσεις τον πόνο της ύπαρξης ακούγοντας την φωνή της. Παράλληλα, παίζει σε ένα μεγάλο drum kit, και μάλιστα από μια εποχή που δεν θεωρούταν συνηθισμένο να παίζει μια γυναίκα τύμπανα. Νιώθω πως αρκετοί την επέκριναν για αυτό. Κάποια στιγμή κατέληξα να βλέπω διαρκώς video των The Carpenters στο Youtube. Προτείνω να κάνετε το ίδιο!»

Kelly Keagy (Night Ranger)

«Είναι εξαιρετικός. Πριν μερικά χρόνια παίξαμε μαζί με τους Night Ranger σε ένα φεστιβάλ στη Σουηδία και είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε από κοντά. Μιλήσαμε για την δυσκολία του να παίζεις και να τραγουδάς ταυτόχρονα. Είτε μπορείς, είτε δεν μπορείς να το κάνεις. Αυτός όμως έχει τον πλήρη έλεγχο».

Peter Criss (Kiss)

«Το "Black Diamond" είναι τέλειο. Το ίδιο και το make-up του. Αν παίζεις τύμπανα και ήσουν παιδί στα '70s και τα '80s τότε ήθελες να είσαι όπως ο Peter Criss στο Halloween. Δεν μπορεί θεωρητικά να λογίζεται ως ντράμερ και τραγουδιστής, αλλά είχε δικό του τραγούδι ενώ συνεισέφερε σημαντικά στα δεύτερα φωνητικά. Το οποίο τραγούδι, είναι μάλλον το αγαπημένο μου των Kiss. Είναι πιο επιδραστικός από όσο του καταλογίζεται».

Roger Taylor (Queen)

«Το "I'm In Love With My Car" είναι υπέροχο. Όταν ξεκινά το κομμάτι, λίγοι μαντεύουν πως είναι των Queen. Κυκλοφορούν διάφορα αστεία για το πως οι ντράμερ δεν είναι μουσικοί. Δεν τους δίνω σημασία. Ο Neil Peart και ο Phil Collins αποτελούν τις μεγαλύτερες επιρροές μου, και με ώθησαν στο να συνθέτω, να γράφω στίχους και να τραγουδώ. Δεν είναι τέχνη αυτό; Επειδή βαράω δύο ξύλινες μπαγκέτες;

Ο Roger είναι εκπληκτικός παίκτης. Μερικές φορές θαυμάζω τον αυτοπεριορισμό μερικών μουσικών, την ικανότητα τους να αντιληφθούν πως να υπηρετήσουν καλύτερα μια σύνθεση. Θεωρώ πως το έκανε συχνά, αλλά ήταν και θεαματικός, με ενδιαφέροντα γεμίσματα και ιδέες».

Dave Grohl

«Λατρεύω το παίξιμό του. Είναι φανταστικός. Αγαπώ την δουλειά του με τους Queens Of The Stone Age και τους Nirvana. Είχε εξαιρετικά δεύτερα φωνητικά. Δεν επιχειρεί να παίξει τύμπανα και να τραγουδάει παράλληλα συχνά, αλλά εκτιμώ την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του. Ξέρει πως να εκφέρει ένα εξαιρετικό ρεφραίν, κατανοεί τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα σπουδαίο rock τραγούδι. Το "Everlong" οφείλει να είναι στη συζήτηση με τα σπουδαιότερα rock τραγούδια».

Sheila E.

«Είναι εξαιρετική καλλιτέχνιδα, τραγουδίστρια και ντράμερ. Λατρεύω το στυλ της. Μερικές από τις, πιο latin επιρροές στο τυμπάνισμα της μου φαντάζουν εξωπραγματικές. Απαιτεί επεξεργασία από ένα εντελώς διαφορετικό μέρος του εγκεφάλου σου. Αυτού του είδους η μουσική είναι σπουδαία και είναι πραγματικά ταλαντούχα».

Don Henley (The Eagles)

«Διαθέτει μια σπουδαία, αναγνωρίσιμη φωνή. Δεν έπαιζε ποτέ πολλά πράγματα στα τύμπανα, αλλά δεν χρειαζόταν, δεν υπήρχε λόγος. Αυτό όμως του έδωσε την ευκαιρία να τραγουδήσει όπως ξέρουμε όλοι. Η έναρξη του "Hotel California", με τα τύμπανα, είναι εμβληματική. Ένα μικρό χωρίο, αλλά τέλειο».

Levon Helm

«Μα τι cool φωνή! Με κάνει να φαντάζομαι ένα παλιό, σκονισμένο saloon ή κάτι τέτοιο όποτε τον ακούω να τραγουδά. Η φωνή του εκπέμπει κάποιου είδους σοφία».

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα σχόλια του Dailor για τις επιλογές του στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Οι Mastodon κυκλοφόρησαν πριν λίγους μήνες την συλλογή "Medium Rarities".

  • SHARE
  • TWEET