Όταν ο Tonny Iommi έδιωξε την Madonna από πρόβα των Black Sabbath

Ο εμβληματικός κιθαρίστας θυμάται την επανένωση της αρχικής σύνθεσης της μπάντας για το Live Aid

21/07/2020 @ 10:40

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο μυθικός Tonny Iommi, σχολίασε την σύντομη επανένωση των Black Sabbath με τον Ozzy το 1985, με σκοπό την εμφάνιση της μπάντας στο Live Aid.

Ο Iommi, θυμήθηκε και μια ιστορία από τις πρόβες πριν την ιστορική εμφάνιση της μπάντας, όπου, εν αγνοία του, συνάντησε μια, νεαρή τότε, Madonna ζητώντας της να αποχωρήσει από τον χώρο.

Οι Black Sabbath είχαν, μια μέρα πριν την εμφάνιση, ένα ιδιωτικό χώρο για να μπορέσουν να προβάρουν την εμφάνισή τους, όπου, κατά την διάρκεια της πρόβας είδαν δύο ανθρώπους να εισέρχονται στον χώρο, χωρίς να έχουν δικαίωμα πρόσβασης.

Για την ακρίβεια, ο εμβληματικός κιθαρίστας, ανέφερε για το γεγονός:

«Για να είμαι ειλικρινής, ήταν λίγο καταστροφικό. Μας είχαν παραχωρήσει ένα δωμάτιο για πρόβα. Ξεκινήσαμε την πρόβα και θυμόμασταν ιστορίες από το παρελθόν. Οπότε, το μεγαλύτερο μέρος της ώρας, μιλούσαμε.

Όταν όμως πράγματι προβάραμε, ήταν λίγο ντροπιαστικό να βλέπεις δύο νεαρά κορίτσια να εισέρχονται από το πίσω μέρος του δωματίου, κάπου, που δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται η πρόσβαση.

Είπα τότε σε έναν από το συνεργείο μας, πως, κοίτα κόσμος μπαίνει στο δωμάτιο, καλύτερα να τους βγάλεις έξω γιατί αυτή είναι μια ιδιωτική πρόβα. Αυτός πάει και διώχνει τον κόσμο, με την μια κοπέλα όμως να μαθαίνουμε πως ήταν η Madonna, κάτι που έκανε το σκηνικό λίγο ντροπιαστικό».

Στην συνέχεια, η μπάντα κατευθύνθηκε στο μπαρ για να ξεπεράσει το σκηνικό, όπου συνάντησαν τους Judas Priest, που επίσης θα εμφανίζονταν στο Live Aid.

«Την νύχτα πριν την συναυλία, κατευθυνθήκαμε στο μπαρ, όπου, ήταν εξίσου καταστροφικό, γιατί, ήπιαμε πολύ. Καθίσαμε με τους Judas Priest για πολλή ώρα γιατί είχαμε πολύ καιρό να ειδωθούμε, αναπολώντας το παρελθόν, μιας και καταγόμαστε και από την ίδια πόλη.

Την επόμενη μέρα, είχα ένα απαίσιο hangover, όσο ήμασταν στην σκηνή. Θέλω να πω, πως δεν περίμενα να εμφανιστούμε σχετικά νωρίς, το κάναμε όμως. Κανείς μας δεν ένιωθε πολύ καλά εκείνη την ημέρα».

Μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από την εμφάνιση των Black Sabbath στο Live Aid εδώ.

Την προηγούμενη εβδομάδα συμπληρώθηκαν 35 χρόνια από τις ιστορικές συναυλίες του Live Aid, ενώ ο εμπνευστής του εγχειρήματος, Bob Geldof, σε πρόσφατη συνέντευξή του με αφορμή την επέτειο, είχε αναφερθεί στο προσωπικό κόστος που είχαν οι συναυλίες αυτές πάνω του.

  • SHARE
  • TWEET