Τo "Bitter Sweet Symphony" επιστρέφει από τους Rolling Stones στον Richard Ashcroft

Τα πνευματικά δικαιώματα του κομματιού αποτέλεσαν αντικείμενο μακροχρόνιας διαμάχης

24/05/2019 @ 10:11

Το πλέον αναγνωρίσιμο κομμάτι και μεγαλύτερη επιτυχία των Verve, "Bitter Sweet Symphony", χρησιμοποιησε το ορχηστρικό sample του "The Last Time" των Rolling Stones.

Το εν λόγω μέρος γράφτηκε από τον ενορχηστρωτή David Whitaker, το 1965, χωρίς να είναι μέρος της original σύνθεσης των Stones.

Οι Verve είχαν αποκτήσει τα δικαιώματα για το …σαμπλάρισμα του ορχηστρικού μέλους χωρίς, όμως, να έχουν και τα εκδοτικά δικαιώματα από την παρέα του Mick Jagger.

Στα τέλη των 90s ο μάνατζερ των Stones, Allen Klein, μήνυσε τον Richard Ashcroft, με αποτέλεσμα τα δικαιώματα και τα κέρδη του "Bitter Sweet Symphony" να πηγαίνουν στους Mick Jagger και Keith Richards.

Πλέον και σύμφωνα με ανακοίνωση του Ashcroft, ο Jagger και ο Richards συναίνεσαν στο να επιστρέψουν τα δικαιώματα του τραγουδιού στον Ashcroft, μετά από έκκληση της πλευράς του frontman των Verve.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική κίνηση από τον Mick Jagger και τον Keith Richards. Τους ευχαριστώ δηλώνοντας, παράλληλα, και τον απόλυτο σεβασμό μου προς το πρόσωπό τους», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Ashcroft.

  • SHARE
  • TWEET