Οι Amenra επιστρέφουν στην Αθήνα

Ξεκίνησε η προπώληση για την εμφάνιση των Βέλγων τον προσεχή Φεβρουάριο

18/11/2022 @ 15:17

Η Smoke the Fuzz gigs περήφανα παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη θριαμβευτική επιστροφή των σαρωτικών AMENRA για μία μοναδική ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα την Παρασκευή 24/2/23, στη σκηνή του Gagarin205!

Εισακούοντας τις απαιτήσεις του πιστού κοινού της, η Smoke The Fuzz φέρνει ξανά στην χώρα μας τους θαυματουργούς Βέλγους από το Kortrijk.

Στην έκτη τους συνολικά παρουσία στη χώρα μας και τρίτη από τη Smoke The Fuzz, οι εκπρόσωποι της απόλυτης μουσικής Κάθαρσης επιστρέφουν στο αγαπημένο τους κοινό στον πλανήτη, σε δική τους πλήρη εμφάνιση και ως headliners, όπως ακριβώς τους αξίζει. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Amenra, όποτε πατούν στην Ελλάδα, κάτι παθαίνουν και αυξάνουν συνεχώς τη διάρκεια των εμφανίσεών τους, με αυτή του 2018 ειδικά –μόλις ενάμιση χρόνο από την πρώτη φορά υπό τη σκέπη της Smoke The Fuzz- να σταματάει στα 93’, δείγμα του πόσο ισχυρό είναι το δέσιμό τους με τη χώρα μας.

Έκτοτε έχει μεσολαβήσει το συγκλονιστικό περσινό άλμπουμ "De Doorn", το πρώτο τους άλμπουμ που δεν ανήκει στην κατηγορία των «Mass» που εκπροσωπούσε κάθε τους δουλειά. Οι αλλαγές δε σταματούν μόνο εκεί, καθώς το “De Doorn” ήταν και το πρώτο τους άλμπουμ στη Relapse.

Η μεγαλύτερή τους όμως αλλαγή ήταν η απόδοση του δίσκου στα Φλαμανδικά, στη μητρική τους γλώσσα, δείγμα της σιγουριάς τους ως συγκρότημα. Σκεφτείτε το λίγο, πρώτο άλμπουμ σε νέα μεγαλύτερη εταιρεία και δίσκος χωρίς λέξη στα Αγγλικά. Αν μη τι άλλο τόλμη σαν τους Amenra ίσως να μη μπορούσε να επιδείξει άλλο συγκρότημα τη δεδομένη στιγμή. Και παρότι η αφομοίωση του στιχουργικού κομματιού είναι αντικειμενικά δύσκολη, ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι Amenra άθελα τους… έστειλαν κόσμο να αρχίσει να μαθαίνει Φλαμανδικά για να «μπει» βαθύτερα στο νόημα του δίσκου.

Όπου “De Doorn”, έχουμε «Το Αγκάθι». Το αγκάθι που όπως οι ίδιοι εξέφρασαν, συμβολίζει την άμυνά μας απέναντι στις πληγές που μπορεί να έρθουν στον δρόμο μας και να μας κάνουν κακό. Δεν είναι τυχαίο το πώς αυτό αποτυπώθηκε και οπτικά στο πρώτο τους βίντεο κλιπ για τον δίσκο, για το κομμάτι “De Evenmens”, ενώ και δια στόματος του εμβληματικού τραγουδιστή τους, Colin H. Van Eeckhout, ο δίσκος αποτελεί κάτι διαφορετικό, καθώς κατά τη δημιουργία του, τα μέλη αναρωτήθηκαν μεταξύ τους «Είναι αυτό τελικά το “Mass VII;”» και είχαν όλοι την ίδια άποψη, ότι δεν είναι κι ότι έχει γραφτεί από μια διαφορετική οπτική και ιδιαίτερα εν μέσω καραντίνας.

Οι «πρωτιές» όμως του “De Doorn” συνεχίζονται, καθώς είναι το πρώτο άλμπουμ με τον μπασίστα Tim De Gieter, ο οποίος προσθέτει πάρα πολλά στην ήδη δυναμική και ασύγκριτη παρουσία τους ζωντανά. Όχι απλά είναι πολύ ενεργητικός επί σκηνής, αλλά έχει αναλάβει και μέρος των ακραίων φωνητικών, δίνοντας περισσότερες απαραίτητες «ανάσες» στον Van Eeckhout, ο οποίος δεδομένα κάνει κατάθεση ψυχής σε κάθε ζωντανή εμφάνιση.

Το ελληνικό κοινό ξέρει τι εστί Amenra live και οι Amenra ξέρουν τι εστί ελληνικό κοινό. Ας μην ξεχνάμε ότι στην προηγούμενη εμφάνισή τους για τη Smoke The Fuzz το 2018, το συγκρότημα έκανε αποκλειστικά ακουστική περιοδεία και η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα όπου έπαιξαν κανονικό ηλεκτρικό σετ, επειδή όπως είπε ο ίδιος ο Colin, «νιώθαμε ότι το χρειάζεστε τόσο πολύ όσο κι εμείς».

Αυτή τη φορά, όμως, επειδή πέρασαν σχεδόν 5 χρόνια από την τελευταία «πλήρη» εμφάνιση των Amenra στην Ελλάδα, είναι δεδομένο ότι το ελληνικό κοινό τη χρειάζεται όσο ποτέ, ενώ είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο ισχύει κι από πλευράς συγκροτήματος.

H Smoke The Fuzz λοιπόν πραγματοποιεί αυτή την επιθυμία και το ελληνικό κοινό πλέον θα αδημονεί για άλλη μια φορά να παρακολουθήσει το κατά πολλούς κορυφαίο συγκρότημα στον πλανήτη.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2023, στο γνώριμο γι’ αυτούς Gagarin, θα γραφτεί ξανά ιστορία! Όσοι δεν έχετε ξεχάσει ακόμα τις προηγούμενες εμφανίσεις τους, είναι βέβαιο ότι θα είστε εκεί. Όσοι θα τους δείτε για πρώτη φορά, προετοιμαστείτε ψυχολογικά γιατί είναι βέβαιο ότι θα είναι μια ανάμνηση που θα σας συνοδεύει για όλη σας τη ζωή!

“What you lose in the fire, you find in the ashes”…

Πόρτες : 20:30
Έναρξη : 21:00
Τιμές εισιτηρίων : από €24
Σημεία προπώλησης :
Rhythm Records (Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια τηλ. 210 384 1550)
Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Εξάρχεια τηλ. 210 330 4133)
Sound Effect Records (Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια τηλ. 210 825 9883)
και μέσω viva.gr :
&
http://www.athinorama.gr/
- Τηλεφωνικά στο 11 876
- Σε φυσικά σημεία : καταστήματα WIND, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00) και Yoleni’s

Δελτίο Τϋπου

  • SHARE
  • TWEET