Adrian Smith: «Η κατάθλιψη ήταν χαρακτηριστικό μου στα '80s»

Ο κιθαρίστας των Iron Maiden μιλάει για το κόστος στην ψυχική του υγεία από τη ζωή στην μπάντα

08/10/2020 @ 11:29

«Δεν θέλω να το παίξω κακόμοιρος αλλά η κατάθλιψη ήταν χαρακτηριστικό μου στα '80s» παραδέχεται ο Smith σε συνέντευξή του στο Metal Hammer. Μπορεί οι Iron Maiden να είχαν τρομερή επιτυχία στη δεκαετία του 1980, αλλά αυτό είχε κόστος στην ψυχική υγεία του κιθαρίστα της μπάντας.

O κιθαρίστας του ιστορικού βρετανικού συγκροτήματος δήλωσε: «Η τελευταία συναυλία που έκανα πριν ενταχθώ στους Iron Maiden ήταν σε μια πάμπ στο Λονδίνο. Θυμάμαι να μπαίνω στο λεωφορείο με τα πετάλια μου, να παίζω εκεί και αμέσως μετά να έχω ένα τεράστιο show με τους Iron Maiden. Κατάφερα με μαγκιά να βγάλω την πρώτη περιοδεία, αλλά μετά μου «έσκασε» λίγο - ο κόσμος πληρώνει αρκετά λεφτά για να μας δεις και υπάρχουν πολλοί εκλεκτοί μουσικοί εκεί έξω, που σημαίνει ότι υπάρχει και πολύς ανταγωνισμός. Με κατέβαλλε αρκετές φορές, και όταν παίξαμε στην Αμερική τα πράγματα ξέφυγαν με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Αλλά πρέπει να αντιμετωπίσεις τα πράγματα, και γνωρίζοντας το τώρα σημαίνει ότι δεν έχω τα ίδια ζόρια. Είναι μια διαδικασία ωρίμανσης».

Ο Smith δίνει τα εύσημα στο ψάρεμα που του έδωσε μια αίσθηση προοπτικής και τον ηρέμησε από τα άγχη της ζωής στην μπάντα.«Είναι καλό για το μυαλό σου» είπε. «Το κουκούλι του αεροπλάνου-βαν-ξενοδοχείου είναι «βαρύ» ορισμένες φορές, οπότε είναι καλό να βγαίνεις στην εξοχή, να απελευθερώνεις το μυαλό σου, να παίρνεις το χώρο σου».

Στο παρελθόν και ο Bruce Dickinson έχει αναφερθεί στο κόστος της ζωής στο συγκρότημα. «Ήμασταν νέοι, είχαμε χωθεί μέσα στην τεράστια επιτυχία και το αντιμετωπίζαμε ο καθένας με διαφορετικό τρόπο. Σε ένα βαθμό πρέπει να κάνεις μια φαουστιανή συμφωνία όταν μπαίνεις σε μια πετυχημένη μπάντα. Υπάρχει ένα κόστος που απαιτείται από σένα, και δεν μπορείς να κάνεις πολλά για αυτό παρά να ελπίζεις να βγείς από αυτό αλώβητος».

Οι Iron Maiden θα κυκλοφορήσουν στις 20 Νοεμβρίου έναν διπλό live άλμπουμ, περισσότερες πληροφορίες για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

  • SHARE
  • TWEET