Το "Jesus Christ Superstar" στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Όλες οι λεπτομέρειες για τις δύο παραστάσεις του διάσημου μιούζικαλ

29/05/2015 @ 13:55
Η People Entertainment Group Α.Ε. σε συνεργασία με την Really Useful Group LTD. παρουσιάζει:

Jesus Christ Superstar - The symphonic concert spectacular!

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
3 & 4 Ιουλίου

Το μιούζικαλ φαινόμενο που έχει καθηλώσει το κοινό για 45 χρόνια σε όλο τον κόσμο, έρχεται φέτος στην Αθήνα για δύο μοναδικές μουσικές παραστάσεις, στις 3 & 4 Ιουλίου. Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη σκηνή του Ηρωδείου (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2015) σε μια υπερπαραγωγή με περισσότερους από 100 συντελεστές επί σκηνής!

Στον ρόλο του Ιησού θα είναι ο Ben Forster που είχε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια περιοδεία του 2012 στην εκδοχή του Jesus Christ Superstar - Arena Tour. Την Μαρία Μαγδαληνή θα ενσαρκώσει η μοναδική και πολυαγαπημένη στο Ελληνικό κοινό Deborah Myers και στο ρόλο του Ιούδα θα βρίσκεται ο Ian Virgo μαζί με ένα ολόκληρο cast από την θεατρική σκηνή του Λονδίνου, την συνοδεία χορωδίας αλλά και συμφωνικής ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Robert Purvis.

Το Jesus Christ Superstar είναι το πρώτο μιούζικαλ στο οποίο συναντήθηκαν δύο από τους σημαντικότερους δημιουργούς - θρύλους του παγκόσμιου μουσικού θεάτρου, ο Andrew Lloyd Webber (Phantom of the Opera, Cats, Evita) και ο Tim Rice (Evita, The Lion King, Aladdin, Aida). Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Mark Hellinger Theatre του Broadway στις 12 Οκτωβρίου 1971. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο West End. Έως και το 1980, μετά από 3.358 παραστάσεις αναδείχθηκε το μακροβιότερο μιούζικαλ στην ιστορία του West End με έσοδα πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια και κατέχει ακόμη την 5η θέση ως το μακροβιότερο μιούζικαλ στην ιστορία, με τα συνολικά του έσοδα να ξεπερνάνε τα 205 εκατομμύρια δολάρια.
 
Το 1992, μια συναυλιακή εκδοχή από την Αυστραλία, η οποία έκανε μια σειρά εμφανίσεων σε μεγάλα θέατρα έσπασε τα ταμεία, προσελκύοντας πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές. Το soundtrack βρέθηκε στην κορυφή του αμερικάνικου chart τρεις φορές. Το 1996, το Jesus Christ Superstar ”άνοιξε” ξανά το Lyceum Theatre στο West End του Λονδίνου, όπου και παρέμεινε για δύο χρόνια προτού ξεκινήσει τη μεγάλη περιοδεία του σε θέατρα της βρετανικής επικράτειας.

Στο ρόλο του Ιησού: O Ben Forster

Το 2012 επιλέχθηκε από τον Andrew Lloyd Webber και το κοινό της Μεγάλης Βρετανίας που τον ψήφισε ως τον καταλληλότερο για να ενσαρκώσει τον ρόλο του Ιησού στο μιούζικαλ Jesus Christ Superstar - Arena Tour, της μεγαλύτερης παραγωγής που είχε στηθεί ποτέ επάνω στο συγκεκριμένο έργο με εκατοντάδες χιλιάδες θεατές σε μια παγκόσμια περιοδεία. Αναδείχθηκε ένας από τους καλύτερους ερμηνευτές του μιούζικαλ στο ρόλου του Ιησού και μάγευσε κοινό και κριτικούς σε όλο τον πλανήτη. Ο Ben Foster εκφράζει συνεχώς την αγάπη του για τον συγκεκριμένο ρόλο και γι’ αυτό το λόγο δηλώνει ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή του στη συναυλιακή εκδοχή του Jesus Christ Superstar, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2015.
    
Στο ρόλο της Μαρίας Μαγδαληνής: H Deborah Myers

Η Deborah Myers αποτελεί μια από τις πιο πολύπλευρες  καλλιτέχνιδες καθώς έχει τη δυνατότητα να εναλλάσσει τους μουσικούς δρόμους που ακολουθεί από την όπερα και το κλασικό τραγούδι στο θέατρο και σε πιο pop μονοπάτια. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλες παραγωγές σε όλο τον κόσμο. Έκανε το ντεμπούτο της στο Covent Garden Festival με το έργο Ο Βασιλιάς και Εγώ και συνέχισε με πρωταγωνιστικούς ρόλους στα μεγαλύτερο μιούζικαλ του West End ενώ είναι η βασική τραγουδίστρια των πιο σημαντικών ορχηστρών του κόσμου όπως της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Λονδίνου. Στην καριέρα της ως σόλο τραγουδίστρια έχει συναντηθεί επί σκηνής σε συναυλίες σε όλο τον κόσμο με καλλιτέχνες όπως οι Josse Carreras, Bryn Terfel, Barbara Hendricks και Elaine Paige.

Στο ρόλο του Ιούδα: Ο Ian Virgo

Εκπαιδεύτηκε στη Royal Academy of Music κι έπειτα συμμετείχε σε μεγάλες και επιτυχημένες παραγωγές τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. Η συμμετοχή του ως Ιούδας στο Jesus Christ Superstar απέσπασε τις καλύτερες κριτικές ενώ στο βιογραφικό του συμπεριλαμβάνονται πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε μερικά από τα σημαντικότερα μιούζικαλ όπως το Φάντασμα της Όπερας, το Ωραία μου Κυρία και το Grease. Εκτός από τις εμφανίσεις του στη σκηνή ο Ian απολαμβάνει μια κινηματογραφική καριέρα με σημαντικότερους σταθμούς τη συμμετοχή τους στις ταινίες «Black Hawk Down» του Ridley Scott και το «Band of Brothers» του Tom Hanks.

Διεύθυνση Ορχήστρας: Robert Purvis

Ένας θρύλος του West End. Σπούδασε σύνθεση στο Λονδίνο και έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του μιούζικαλ. Έχει διευθύνει μερικές από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές στα αυθεντικά ανεβάσματα τους στο West End όπως το Φάντασμα της Όπερας, το Σικάγο, το Kiss Me Kate και πολλά άλλα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται εκτός από τις διεθνείς περιοδείας του, ασχολείται με τη διεύθυνση ορχηστρών στην Ιταλία, τη Γαλλία και τη Βαρκελώνη, ενώ διδάσκει σε νέους δημιουργούς την τέχνη του μιούζικαλ στο Arden School of Theater του Μάντσεστερ.

www.greekfestival.gr

Τιμές εισιτηρίων:
VIP: 50 ευρώ | Ζώνη Α: 40 ευρώ | Ζώνη Β: 35 ευρώ | Ζώνη Γ: 25 ευρώ, 20 ευρώ (φοιτητικό)
Άνω Διάζωμα: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό)

Προπώληση εισιτηρίων:
Greekfestival.gr | 210-3272000 | Public | Παπασωτηρίου | Ianos | Reload
 
Εκδοτήρια εισιτηρίων:
Κεντρικά
Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 17:00, Σάββατο: 9:00 - 15:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Πεζόδρομος, Μακρυγιάννη
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 9:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET