«Τίτλοι τέλους» για τους R.E.M.

22/09/2011 @ 10:35
Ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή συγκροτήματα ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του τη διάλυσή του. Ο λόγος για τους R.E.M..

Η διάλυση αυτή είναι αναπάντεχη κατά κάποιον τρόπο, καθώς πριν από έξι μήνες το διάσημο group κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Collapse Into Now" και τίποτα δεν προμήνυε ότι το τέλος ήταν κοντά. Τα μέλη των R.E.M., αφού ευχαρίστησαν τον κόσμο για την πολύχρονη στήριξή του, δήλωσαν πως το timing της διάλυσης της μπάντας ήταν μια αμοιβαία απόφαση.

Οι R.E.M. ξεκίνησαν την καριέρα τους το 1980 από την «Αθήνα» (Athens) της πολιτείας της Georgia και το πρώτο τους άλμπουμ ήταν το "Murmur" του 1983. Το line-up της μπάντας τα τελευταία χρόνια αποτελούταν από τον κιθαρίστα Peter Buck, τον μπασίστα Mike Mills και φυσικά τον χαρισματικό Michael Stipe, ενώ μέχρι το 1997 στο συγκρότημα ήταν και ο drummer Bill Berry, ο οποίος αντικαταστάθηκε από session μουσικούς.

Κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας τους οι R.E.M. κυκλοφόρησαν δεκαπέντε άλμπουμ με πολλά χαρακτηριστικά τραγούδια, ενώ θεωρούνται και η μπάντα που έβαλε στα ραδιόφωνα το alternative rock. Επισκέφθηκαν την Ελλάδα δύο φορές για συναυλία: στις 23 Ιουλίου του 1999 στον Άγιο Κοσμά και στις 5 Οκτωβρίου του 2008 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στα πλαίσια εκδήλωσης του ελληνικού MTV.
  • SHARE
  • TWEET