Την Παρασκευή κυκλοφορεί η συλλογή ''In The Junkyard Volume 1''

14/04/2005 @ 05:10
Την Παρασκευή 15 Απριλίου κυκλoφορεί η συλλογή "In The Junkyard Volume 1" από ένα πρωτοεμφανιζόμενο ανεξάρτητο μουσικό label, την Spinalonga Records. Η κυκλοφορία αυτή σηματοδοτεί μια νέα προσπάθεια να ακουστεί η ελληνική αγγλόφωνη rock σκηνή, η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Η αρχική ιδέα ήταν να συγκεντρώθουν κάποια συγκροτήματα και να κυκλοφορήσει ένα "split" cd με χαμηλό budget. Η ανταπόκριση ωστόσο στο κάλεσμα της Spinalonga Records και η συσπείρωση γύρω από τον στόχο μιας συλλογής η οποία θα αναδείξει τη μουσική και τις προσπάθειες μιας σκηνής η οποία επιθυμεί να ακουστεί, οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα.

Το cd "In The Junkyard Volume 1" περιλαμβάνει 14 κομμάτια από 14 διαφορετικά συγκροτήματα των Αθηνών, καθιστώντας το έτσι αρκούντως αντιπροσωπευτικό. Συγκροτήματα που βρίσκονται χρόνια στην ανεξάρτητη σκηνή της Αθήνας και έχουν, με τα όσα μεσά διέθεταν, ξεχώρισει βρίσκονται στο "In The Junkyard Volume 1": οι Yellow Devil Sauce νικητές του Battle Of The Bands, του πιο ιστορικού live club της Αθήνας AN club, οι Anima, νικήτες του φετινού διαγωνισμού του ωδείου Φίλιππος Νάκας , οι No Balance και οι Fingers Crossed που έχουν ήδη κυκλοφορήσει τις πρώτες τους δουλειές με ανεξάρτητες δισκογραφικές και οι Misuse και Liquidust που έχουν ανοίξει συναυλίες στους Mogwai και Paul Di' Anno (πρώην τραγουδιστή των θρυλικών Iron Maiden) αντίστοιχα. Tην συλλογή πλαισιώνουν οι: In A Testube, Semen Of The Sun, Cube, The Dive, Ludmila, Acib Baby, Planet Of Zeus και οι ανερχόμενοι Absent Mindead.

Αυτό που κάνει την συλλογή "In The Junkyard Volume 1" αλλά και γενικά την προσπάθεια της Spinalonga Records να διαφέρει από άλλες προσπάθειες είναι ότι γίνεται όχι από άτομα μέσα από τα κυκλώματα της μουσικής βιομηχανίας, αλλά από τα ίδια τα συγκροτήματα που συμμετέχουν σε αυτήν.

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET