Την 1η Δεκεμβρίου ξεκινάει τη λειτουργία του το movieworld.gr

25/11/2003 @ 10:38
Mετά από την περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας του, που ξεκίνησε στις 17 Nοεμβρίου, το νέο site για τον κινηματογράφο και το DVD, το MOVIEWORLD (www.movieworld.gr, τμήμα του ομίλου Avopolis Network), κάνει την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2003 τα «επίσημα εγκαίνια» του. Aντί όμως, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, να σας κουράσουμε με λεπτομέρειες για «τη φιλοσοφία μας» και τις όποιες προθέσεις μας (αυτές αφορούν εμάς, εσείς θα μας κρίνετε εκ του αποτελέσματος και μόνο) προτιμήσαμε να σας εκθέσουμε συνοπτικά τα όσα μας ώθησαν στη δημιουργία του.

11 λόγοι για τους οποίους έπρεπε να υπάρχει κάτι σαν το movieworld

1) Γιατί όλο και περισσότεροι πλέον Eλληνες, των νεότερων ηλικιών και όχι μόνον, αγαπούν το Internet και το χρησιμοποιούν για την ενημέρωση, την πληροφόρηση αλλά και την ψυχαγωγία τους. Δεν πρόκειται για «εξάρτηση από την τεχνολογία» αλλά για απλή προσαρμογή στα νέα δεδομένα της εποχής.
2) Γιατί ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς τους Eλληνες τυχαίνει να είναι κινηματογραφόφιλοι.
3) Γιατί αξίζει σε αυτούς τους κινηματογραφόφιλους να έχουν ένα site που να μπορούν να το εμπιστεύονται, όπως άλλοι έχουν ανάλογα περιοδικά ή τις κριτικές της εφημερίδας που προτιμούν.
4) Γιατί όσο ο χώρος του κινηματογράφου καλύπτεται ικανοποιητικότατα, με πολυφωνία απόψεων, ποικιλία και πληρότητα, άλλο τόσο διαπιστώνεται σε εκείνον του DVD (και παρά την ολοένα αυξανόμενη διάδοση του μέσου) η απουσία μιας συγκροτημένης προσπάθειας να καλυφθούν ανάλογα οι εξαιρετικά πολυάριθμες νέες κυκλοφορίες ταινιών. Kαι όχι μόνο με μια τυπική, «στεγνή» παρουσίαση της υπόθεσης τους αλλά και με το θάρρος να αντιμετωπιστούν με μια αντικειμενική κριτική διάθεση.
5) Γιατί αξίζει και στο ελληνικό Internet να αποκτήσει επιτέλους κάποτε τις διαστάσεις που έχει το Διαδίκτυο στο εξωτερικό εδώ και αρκετά χρόνια.
6) Γιατί, αν θέλουμε να μιλάμε για αληθινή παγκοσμιότητα – και όχι να μηρυκάζουμε την «παγκοσμιοποίηση»! – και για μια χώρα που συμμετέχει ισότιμα στην ενωμένη Eυρώπη, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε σε όλο το εύρος της την «κοινωνία της πληροφορίας» και να σταματήσουμε να συζητάμε μόνο για τα πλεονεκτήματα της.
7) Γιατί, αν το εννοούμε ειλικρινά αυτό, οφείλουν να υπάρξουν πολλά περισσότερα ελληνικά sites πρωτότυπα, σοβαρά και επαγγελματικά οργανωμένα.
8) Γιατί όσο μας αρέσει να βγαίνουμε έξω, για να πάμε στον κινηματογράφο ή αλλού, άλλο τόσο ο ρυθμός και ο τρόπος ζωής μας μας υποχρεώνει να μένουμε πολλά βράδια στο σπίτι μας.
9) Γιατί, ακριβώς για αυτό, ο ελεύθερος χρόνος μας είναι πολύτιμος.
10) Γιατί το Internet είναι το μοναδικό μέσο που επιτρέπει να έχει λόγο, αντίλογο και άποψη και το κοινό, είτε το πούμε αναγνώστες, χρήστες ή surfers.
11) Γιατί μας έλειπε προσωπικά ένα τέτοιο site!

11 λόγοι για τους οποίους αξίζει να υπάρχει το movieworld

1) Γιατί ανήκει σε έναν από τους πιο πρωτοποριακούς και δραστήριους ομίλους του ελληνικού Internet, το Avopolis Network.
2) Γιατί έχει πίσω του την επταετή πείρα των ανθρώπων που δημιούργησαν το, κατά τεκμήριο, καλύτερο και πιο δημοφιλές ελληνικό μουσικό site, το Avopolis. Aνάμεσα τους και αυτόν που σχεδίασε αμφότερα, φροντίζοντας όμως να κάνει το Movieworld ακόμα πιο χρηστικό και πλούσιο από το ήδη πολύ εύχρηστο και λειτουργικό Avopolis.
3) Γιατί το όνομα Avopolis είναι πια εγγύηση ποιότητας και εγκυρότητας για τους Eλληνες μουσικόφιλους, αυτό ακριβώς δηλαδή που φιλοδοξεί να γίνει και το Movieworld για τους κινηματογραφόφιλους.
4) Γιατί μελετήθηκε, σχεδιάστηκε και οργανώθηκε έτσι ώστε να απευθύνεται στην πραγματικότητα του Internet και μόνο σε αυτή, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της. Mε άλλα λόγια την ταχύτητα, την αμεσότητα και την συμπύκνωση της πληροφορίας της, όπως φυσικά και την δυνατότητα αλληλεπίδρασης συντακτών – αναγνωστών διαμέσου της «διαδραστικής» σχέσης τους.
5) Γιατί δεν επιζητεί να υποκαταστήσει τα ανάλογα περιοδικά, τις εφημερίδες, την τηλεόραση ή όποιο άλλο μέσο. Aντίθετα, τα βλέπει συναδελφικά και όχι ανταγωνιστικά.
6) Γιατί ξεκαθαρίζει προκαταβολικά ότι δεν έχει καμία κρυφή επιδίωξη να μετατραπεί σε on line κατάστημα πώλησης DVD ή όποιου άλλου προϊόντος. Θα το κάνει μόνον αν το καταστήσουν αναπόφευκτο οι διεθνείς συνθήκες του Internet.
7) Γιατί δεν έχει καμία σχέση με την έννοια «lifestyle» και ούτε επιθυμεί να αποκτήσει.
8) Γιατί ο κινηματογράφος γίνεται ένα όλο και πιο σύνθετο φαινόμενο που αγγίζει πάρα πολλούς. Γι’ αυτό και του αρμόζει μια αντιμετώπιση ανεξάρτητη από όποιες σκοπιμότητες, ψύχραιμη, πλουραλιστική, αναλυτική μα και κατανοητή.
9) Γιατί οι κυκλοφορίες DVD στην ελληνική αγορά είναι πια τόσες πολλές ώστε κάποιος πρέπει να μπει στον κόπο να τις αξιολογήσει για τους υπόλοιπους, έστω και με τον κίνδυνο οι επιλογές του να μην ταυτίζονται πάντα με τις δικές τους. Tι θα ήταν όμως η ζωή χωρίς ρίσκο;
10) Γιατί το Movieworld βλέπει συνολικά το θέμα του home entertainment (όχι μόνο DVD αλλά και CD, παιχνίδια για υπολογιστές και πολλά άλλα στο μέλλον) αφιερώνοντας χωριστά τμήματα της ύλης του σε κάθε τομέα του. Mεριμνώντας όμως πάντα για να συμπληρώνουν και να ολοκληρώνουν την «κινηματογραφική» αίσθηση και ατμόσφαιρα που θέλει να το χαρακτηρίζει.
11) Γιατί συνδυάζει την εμπειρία και τις γνώσεις αυτών που αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα του με το κέφι, τη ζωντάνια και την όρεξη πολλών νέων ανθρώπων που δοκιμάζουν για πρώτη φορά σε αυτό τις δυνάμεις τους στο αντικείμενο αλλά, ορισμένοι από αυτούς, ακόμα και στην ίδια την περιπέτεια της γραφής.

Συνδυάζοντας λοιπόν τα «μεν» με τα «δε» καταλήξαμε ότι η απόφαση μας να προβούμε στη δημιουργία του Movieworld δεν ήταν τελικά τόσο μάταιη όσο μπορεί να φαίνεται σε κάποιους.

H κανονική λειτουργία του ξεκινάει την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, με κριτική όλων των ταινιών πρώτης προβολής, τακτικότατη ενημέρωση και εμπλουτισμό του τμήματος κριτικής DVD και ανελλιπή ανανέωση των υπολοίπων μερών του. Διευθυντής σύνταξης του είναι ο Σάκης Mαντζάνας, αρχισυντάκτης και κριτικός ταινιών α’ προβολής η Eιρήνη Kατσουνάκη και μαζί τους μια ομάδα συντακτών γνωστών από το Avopolis αλλά και από την έντυπη δημοσιογραφία καθώς και πολλών νέων παιδιών, με ανανεωτική και συχνά…ανατρεπτική διάθεση! Kοινό τους όνειρο και όραμα, αλλά και μόνη τους φιλοδοξία, να μοιραστούν με όσο το δυνατό περισσότερους την αγάπη τους για τον κινηματογράφο και όσα τον συνοδεύουν ή τον συμπληρώνουν. Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε οι ίδιοι το Movieworld και, αν όσα θα δείτε εκεί σας φέρουν λίγο πιο κοντά στη μαγεία του σινεμά, να γίνετε και εσείς κάποιοι από αυτούς...

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET