Την κυκλοφορία νέου studio δίσκου ανακοίνωσαν οι At The Gates

Επιστροφή στη δισκογραφία μετά από σχεδόν 20 χρόνια για τους Σουηδούς

27/01/2014 @ 19:58
Το αινιγματικό video που αναρτήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην σελίδα των At The Gates στο facebook αποδείχθηκε πως δεν ήταν μόνο «καπνός», καθώς νεότερη ανακοίνωση αναφέρει πως το φθινόπωρο οι Σουηδοί θα κυκλοφορήσουν νέο studio δίσκο που θα ονομάζεται "At War With Reality"!

Πρόκειται για τον πρώτο δίσκο των At The Gates μετά από σχεδόν 20 χρόνια, και πιο συγκεκριμένα το "Slaughter Of The Soul" του 1995. Η σύνθεση που θα ηχογραφήσει το ερχόμενο καλοκαίρι τον νέο δίσκο είναι εκείνη του εν λόγω άλμπουμ, με την κυκλοφορία να αναμένεται τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο από την νέα δισκογραφική στέγη του συγκροτήματος, Century Media Records.

Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί καινούργιος δίσκος και γιατί τώρα», οι πρωτοπόροι του μελωδικού death metal απαντούν ως εξής:

«Αυτό που μάθαμε τα τελευταία δύο χρόνια που βρισκόμαστε μαζί και δίνουμε συναυλίες, είναι ότι απολαμβάνουμε στον μέγιστο βαθμό αυτό που κάνουμε. Λατρεύουμε να παίζουμε μαζί μουσική και λατρεύουμε να κάνουμε παρέα σαν φίλοι. Αλλά, σαν μουσικοί, συνεχώς γράφουμε νέα μουσική. Αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος της ταυτότητάς μας. Αναγνωρίζουμε πλήρως πως έχουμε κάνει κάποιες πολύ συγκεκριμένες δηλώσεις σε συνεντεύξεις, καθώς και τα λόγια που κλείνουν το DVD, σχετικά με την μακροβιότητα των At The Gates, αλλά τα πράγματα αλλάζουν, οι καταστάσεις αλλάζουν και οι άνθρωποι αλλάζουν.»

Στην ανακοίνωση του συγκροτήματος αναφέρεται επίσης πως υπάρχουν ήδη έτοιμα κάποια τραγούδια.

«Όταν ο Anders έστειλε το πρώτο τραγούδι το καλοκαίρι που μας πέρασε, είχαμε μηδενικές απαιτήσεις από το αποτέλεσμα. Ξέραμε μόνο ένα πράγμα - ότι είναι εκπληκτικό! Τότε δεν ήμασταν καν σίγουροι για τον αν θα κυκλοφορήσουμε δίσκο, αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν, περισσότερα τραγούδια προέκυψαν, και ξέραμε πως έχουμε κάτι σπουδαίο.»

«Ξέρουμε πως είστε όλοι περίεργοι για το καινούργιο υλικό, οπότε για να εξηγήσουμε απλά που βρισκόμαστε μουσικά, θα το περιγράφαμε σαν μια τέλεια μίξη μεταξύ των At The Gates και των At The Gates της εποχής του "Slaughter Of The Soul", προσπαθώντας να διατηρήσουμε την κληρονομιά και την ιστορία.»
  • SHARE
  • TWEET