Την αποχώρησή του από την μπάντα ανακοίνωσε ο μπασίστας των Haken

25/09/2013 @ 19:07
Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την αποχώρησή του από τους Haken εξέδωσε ο μπασίστας της μπάντας, Tom Maclean.

Πιο συγκεκριμένα ο Maclean δήλωσε:

«Κυρίες και κύριοι,

Δεν υπάρχει απλός τρόπος να αιτιολογήσω γιατί πήρα την απόφαση να εγκαταλείψω τους Haken. Απολαμβάνω τη δημιουργική διαδικασία και τη μουσική που έχουμε γράψει, μου αρέσει να παίζω στην μπάντα και εκτιμώ τους συνεργάτες μου. Πραγματικά, ήλπιζα να ήμουν στην μπάντα για περισσότερο και είμαι έκπληκτος κατά κάποιον τρόπο που κάθομαι αυτήν την στιγμή και γράφω αυτά τα λόγια, τόσο σύντομα μετά την κυκλοφορία του “The Mountain”. Κι όμως, εδώ και κάποιο διάστημα καταλαβαίνω ότι τα πράγματα δεν είναι όπως θα τα ήθελα. Προσπαθώντας να είμαι όσο το δυνατόν πιο χαρούμενος και ικανοποιημένος με τον εαυτό μου, αυτό που κάνω τώρα δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να κάνω στη ζωή μου, υπάρχουν άλλα πράγματα στα οποία πρέπει να στρέψω την προσοχή μου ώστε να κατορθώσω να φτάσω στο στάδιο της προσωπικής «εκπλήρωσης». Η ενασχόλησή μου με την μπάντα με έχει κάνει να νοιώθω ένα γρανάζι που δυσκολέυεται να λειτουργήσει με τα υπόλοιπα εξαρτήματα μιας μηχανής. Με πιο απλά λόγια όταν ερωτήθηκα εάν είμαι προετοιμασμένος να αφιερωθώ ολοκληρωτικά σε ένα φορτωμένο συναυλιακό πρόγραμμα για το 2014, η άμεση αντίδρασή μου ήταν «όχι, δε θέλω να το κάνω άλλο πια αυτό. Καιρός να σταματήσω». Επαναλαμβάνω πως δεν υπάρχει απλός λόγος ο οποίος να με κάνει να νοιώθω έτσι αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω το γεγονός πως η καρδιά μου δεν έιναι 100% ταγμένη σε κάτι τέτοιο και ότι είναι στιγμή να δεχθώ πως χρειάζεται να αφήσω κάποια πράγματα πίσω μου εάν θέλω να ακολουθήσω την καρδιά μου, όπου αυτή με οδηγήσει.

Ευκαιρίας δωθείσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Charlie, τον Diego, τον Ray, τον Rich και τον Ross για την αδιάκοπη συμπαράστασή τους σε ότι καλό και ότι κακό. Ήταν τιμή και ευχαρίστηση να δουλέψω μαζί τους αυτά τα έξι χρόνια. Τέλος, θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους fans που έχουν εκφράση την εκτίμησή τους για τη δουλειά μου. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Θα μου λείψετε όλοι.

Καιρός για νέες περιπέτειες. Μέχρι να ανταμώσουμε ξανά!

Με αγάπη και σεβασμό,

Tom»

Η μπάντα από την πλευρά της εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη της για αυτήν την εξέλιξη, εκθειάζοντας τις μουσικές ικανότητες και τον χαρακτήρα του Tom Maclean και τονίζοντας πως θα παραμείνουν φίλοι μαζί του καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως έχθρα ανάμεσά τους.

Ο Maclean δεν έθεσε άμεσα τον εαυτό του εκτός συγκροτήματος, αλλά θα συμμετέχει και στις συναυλίες του Οκτωβρίου. Η θέση του στη συνέχεια θα καλυφθεί από κάποιον προσωρινό μουσικό που δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν, μέχρι να βρεθεί ο μόνιμος αντικαταστάτης μέσω audition που θα κάνουν οι Haken.

Διαβάστε την κριτική του Rocking.gr για το φετινό άλμπουμ των Haken, "The Mountain", καθώς και τη συνέντευξη που έδωσε στο webzine μας ο κιθαρίστας Charlie Griffiths.
  • SHARE
  • TWEET