The Dillinger Escape Plan: «Δεν είναι διάλειμμα διαρκείας, διαλυόμαστε οριστικά»

Ο Greg Puciato εξηγεί το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του πρωτοπόρου συγκροτήματος

12/09/2016 @ 22:45

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, οι The Dillinger Escape Plan θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ τον Οκτώβριο και έπειτα θα σιγήσουν. Ωστόσο, αυτό που είχε διαρρεύσει αρχικά ως διάλειμμα διαρκείας, θα είναι εν τέλει το οριστικό τέλος ενός εκ των πλέον πρωτοπόρων συγκροτημάτων στον ακραίο ήχο.

Ο τραγουδιστής, Greg Puciato, δήλωσε στο βρετανικό περιοδικό Metal Hammer (μέσω του Blabbermouth):

«Το διάλειμμα διαρκείας θα έκανε τον κόσμο να πιστέψει ότι θα επιστρέψουμε. Διαλυόμαστε. Δεν κάνουμε διάλειμμα διαρκείας. Είναι παράξενο που το λέω, αλλά ακόμα αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Δεν μας αρέσει λιγότερο. Δεν μας αρέσει λιγότερο να βγάζουμε δίσκους. Δεν μας αρέσει λιγότερο να είμαστε στη σκηνή. Αυτό είναι το δύσκολο μέρος. Παίρνεις την απόφαση να σταματήσεις να κάνεις κάτι που αγαπάς, το οποίο ίσως φαντάζει τρελό στον κόσμο.

Αλλά στην ουσία... Αν είσαι ζωγράφος, δεν ζωγραφίζεις μέχρι να σου τελειώσει η μπογιά ή μέχρι να διαλυθεί το χέρι σου. Σε κάποιο σημείο, πρέπει να πάρεις την απόφαση ότι θα βάλεις την τελευταία πινελιά. Ομοίως, αν φτιάχνεις ταινία, δεν την κάνεις μέχρι να σου τελειώσει το φιλμ ή ο χώρος στον σκληρό δίσκο. Παίρνεις μια απόφαση και λες "αν και περνάω υπέροχα ενώ γυρνάω αυτήν την ταινία, αυτό είναι το τέλος".

Δεν μου αρέσουν οι τηλεοπτικές σειρές που συνεχίζονται υπερβολικά, μέχρι να πέσει η τηλεθέαση. Μου αρέσει μια ταινία όπου κάποιος λέει "ναι, αυτό είχε ένα τέλος και τα κατάφερα, και στο τέλος του δεν χρειάζομαι άλλο". Δεν θέλω να δω το έβδομο μέρος των Πειρατών Της Καραϊβικής, καταλαβαίνεις; Όταν το σκεφτήκαμε έτσι, αισθανθήκαμε σίγουροι για την απόφαση. Μοιάζει να είναι η σωστή. Δεν έχω να πω κάτι άλλο γι' αυτό.»

Το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος, "Dissociation", θα κυκλοφορήσει στις 14 Οκτωβρίου μέσω της Party Smasher Inc., την κολεκτίβα που ιδρύθηκε από τον κιθαρίστα, Ben Weinman.

Διαβάστε την κριτική του Χρήστου Καραδημήτρη για τον προηγούμενο δίσκο του συγκροτήματος στον ακόλουθο σύνδεσμο.

  • SHARE
  • TWEET