Θα εκπλήξει τους οπαδούς ο επερχόμενος δίσκος των Mastodon

Ένα τραγούδι θα είναι σαν το Imperial March του Darth Vader

13/01/2014 @ 10:58
Ο έκτος στούντιο δίσκος των Mastodon είναι ένας από τους πιο πολυαναμενόμενους δίσκους της χρονιάς.

Το συγκρότημα έχει τη συνήθεια να εκπλήσσει τους οπαδούς του με την ηχητική κατεύθυνση της κάθε νέας του δουλειάς και απ' ό,τι φαίνεται δεν θα ...χαλάσει την παράδοση.

«Έχω περάσει πολύ χρόνο το τελευταίο εξάμηνο προσπαθώντας να βρω καινούργιες ιδέες», δηλώνει ο κιθαρίστας Bill Kelliher. «Κάθε δίσκος των Mastodon έχει διαφορετική γεύση. Δεν επιθυμούμε να βγάζουμε τον ίδιο δίσκο ξανά και ξανά. Οφείλουμε να εκπλήσσουμε τους οπαδούς μας. Πάντα προχωράμε μπροστά και μεγαλώνουμε.»

«Το υλικό μου καλύπτει πολλά πράγματα», συνεχίζει ο Kelliher. «Υπάρχουν κάποια απλά rock groove-άτα riff, αλλά υπάρχει επίσης πολλή χαμηλοκουρδισμένη σκληρότητα, σαν αυτή που είχαμε στο "Remission". Συμβαίνουν αρκετά sludge πράγματα εκεί μέσα. Υπάρχει ένα τραγούδι που έγραψα, το οποίο είναι πραγματικά χαμηλό, βαρύ και ύπουλο. Ο Brann λέει ότι ακούγεται σαν το Imperial March θέμα του Darth Vader.»

Ο ίδιος ο Brann Dailor είχε αποκαλύψει πριν δύο μήνες ότι ο νέος δίσκος των Mastodon θα είναι «περίεργος, math και άμεσος, μια μίξη όλων των προσωπείων του συγκροτήματος».

Υπενθυμίζουμε ότι στις 17 Φεβρουαρίου πρόκειται να βγει ξανά στην αγορά από την Relapse Records το "Call Of The Mastodon" των Mastodon που είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 2006.

Η συλλογή περιλαμβάνει το επτάιντσο single "Slick Leg" και το EP "Lifesblood" που είχαν κυκλοφορήσει το 2001, καθώς και demo υλικό από τις πρώτες μέρες του συγκροτήματος.
  • SHARE
  • TWEET