Στην κορυφή των charts ανεβάζουν οι Άγγλοι το "The Witch Is Dead", σατιρίζοντας τον θάνατο της Margaret Thatcher

11/04/2013 @ 12:02
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες στα χρονικά του βρετανικού singles chart βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς μια σημαντική μερίδα των Βρετανών μουσικόφιλων, βάλθηκε να δώσει το κοινωνικοπολιτικό της στίγμα με αφορμή τον θάνατο της Margaret Thatcher.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο από την ανακοίνωση του δυσάρεστου (όχι για όλους, από ό,τι φαίνεται) νέου οργανώθηκε μια μακάβρια καμπάνια, σκοπός της οποίας είναι να βρεθεί το τραγούδι "Ding Dong! The Witch Is Dead" (το οποίο προέρχεται από το soundtrack της ταινίας του 1939, "The Wizard Of Oz") στην πρώτη θέση του chart που θα δημοσιευτεί το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής.

Δεν είχαν περάσει δώδεκα ώρες από το θάνατό της Thatcher και στο #54 του (υπό διαμόρφωση) chart εμφανίστηκε η κλασική εκδοχή του κομματιού από τη Judy Garland, ενώ αρκετά χαμηλότερα -στη θέση #146- βρέθηκε η εκδοχή της Ella Fitzgerald από το 1961 και εκείνη των Munchkins στο #183.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης, η εκτέλεση του κομματιού από το Wizard Of Oz Film Cast είχε πουλήσει πάνω από 10.600 κόπιες και βρισκόταν 5.000 αντίτυπα μακριά από μια θέση στο Top-3.

Διευκρινίζεται ότι στις πωλήσεις αυτές συνυπολογίζονται οι αθροιστικές πωλήσεις της πρώτης εκτέλεσης του κομματιού, το οποίο πλέον, αποτελεί κοινό κτήμα βάσει της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και διατίθεται από παραπάνω από 30 διαφορετικές εταιρείες, ενώ η εκτέλεση της Fitzgerald «πλασάρεται» ξεχωριστά.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε προ των πυλών μιας τεράστιας έκπληξης, καθώς ο στόχος που είχε τεθεί εξαρχής, αυτός της πρωτιάς, μοιάζει εφικτός, με την πεντάδα να θεωρείται σχεδόν σίγουρη.
  • SHARE
  • TWEET