Στη χώρα μας: Testament, Amorphis / Poisonblack και Behemoth

15/01/2008 @ 06:12
Τις ακόλουθες συναυλίες ανακοίνωσε η MusicBox Productions για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2008. Η αρχή γίνεται με τους Amorphis και Poisonblack στις 19 και 20 Απριλίου, έπονται οι Behemoth στις 10 και 11 Μαΐου, ενώ στις αρχές του καλοκαιριού, και συγκεκριμένα στις 7 και 8 του Ιούνη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παραδοθούν σε thrash ήχους από ένα εκ των ιστορικότερων συγκροτημάτων του ιδιώματος, τους Testament. Πληροφορίες για την κάθε συναυλία μπορείτε να βρείτε παρακάτω...

Testament:

Οι θρυλικοί Testament, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του Bay Area thrash metal, έρχονται στην Ελλάδα για δύο καταιγιστικά live σε Αθήνα (07/06 - Gagarin 205) και Θεσσαλονίκη (08/06 - Υδρόγειος).



Το αμερικανικό σχήμα ιδρύθηκε το 1983 και από το ντεμπούτο κιόλας album του, το κλασσικό πλέον Legacy, κατάφερε να βρεθεί στο προσκήνιο της thrash metal σκηνής και σταδιακά να καθιερωθεί σαν ένα από τα κορυφαία του είδους. Σε αντίθεση με άλλες thrash metal μπάντες που διάλεξαν πιο mainstream μονοπάτια, οι Testament παραμένουν μέχρι σήμερα πιστοί του ιδιώματος που τους ανέδειξε.

Ύστερα από πολυετή αποχή από τα δισκογραφικά δρώμενα, οι Testament επιστρέφουν φέτος με το καινούριο τους album “The Formation of Damnation”, αλλά και σύνθεση βγαλμένη από τα παλιά, καθώς οι επιστροφές των Greg Christian και Alex Skolnick (που μετά από 16 ολόκληρα χρόνια επανέρχεται στο συγκρότημα που τον ανέδειξε) σε συνδυασμό με την εγκατάσταση του Paul Bostaph (Slayer, Exodus, Forbidden, Systematic) πίσω από τα drum kit, μας φέρνουν στο μυαλό τις ένδοξες μέρες του συγκροτήματος και μας ανοίγουν την όρεξη για δυο αυθεντικές thrash metal βραδιές.

Amorphis + Poisonblack:

Οι Amorphis και οι Poisonblack, δυο από τα δημιουργικότερα και ποιοτικότερα συγκροτήματα της εποχής μας, επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη (19/04 - Υδρόγειος) και την Αθήνα (20/04 - Gagarin 205) για δύο συναυλίες γεμάτες ενέργεια και συναισθήματα.



Με τον τελευταίο τους δίσκο “Silent Waters” να αποσπά διθυραμβικές κριτικές και τον τραγουδιστή Tomi Joutsen να έχει εδραιωθεί πλέον στο line up της μπάντας, ικανοποιώντας τόσο τους νεότερους όσο και τους παλαιότερους οπαδούς χάρη στην ικανότητά του να εναλλάσσει καθαρά και brutal φωνητικά, οι Amorphis, απεγκλωβισμένοι από προκαθορισμένες φόρμες, δικαιολογούν απόλυτα τη σοφή επιλογή της ονομασίας τους και επιστρέφουν στη χώρα μας για δυο συναυλίες που δεν θα μας κάνουν απλά να ρίξουμε μια ματιά στο λαμπρό τους παρελθόν, αλλά στο ακόμα λαμπρότερο μέλλον τους.

Μαζί τους οι Poisonblack, ένα από τα πιο επίκαιρα ονόματα της metal σκηνής. Το συγκρότημα του Ville Laihiala, με δυο πολύ καλές κυκλοφορίες στο ενεργητικό του, δεν κάλυψε απλά το κενό που άφησαν οι Sentenced μετά την αναπάντεχη διάλυσή τους, αλλά άνοιξε το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία του metal.

Behemoth:

Στις 10 και 11 Μαΐου ο ακραίος ήχος έχει την τιμητική του. Οι Behemoth έρχονται στην Ελλάδα για δύο εκρηκτικές συναυλίες!



Οι Behemoth σχηματίστηκαν το 1991 από τον - τότε έφηβο - Nergal και γρήγορα το όνομά τους έγινε γνωστό στους black metal κύκλους. Μετά την προσθήκη του εκπληκτικού Inferno στα drums, άρχισαν να αψηφούν τα όρια μεταξύ black και death metal κυκλοφορώντας ολοένα και καλύτερα album.

Ενώ οι περισσότερες extreme metal μπάντες παλεύουν να εξελιχθούν, οι Πολωνοί το καταφέρνουν εντελώς αβίαστα και φυσικά..Απόδειξη αποτελεί το τελευταίο τους album "The Apostasy" (με guest τον Warrel Dane) το οποίο, συνδυάζοντας τη βαρβαρότητα και την ακρότητα με ατμοσφαιρικές και ευφυείς μελωδίες, τους εδραίωσε στην κορυφή του ευρωπαΪκού death metal και αποτελεί έναν από τους καλύτερους δίσκους του ακραίου ήχου των τελευταίων χρόνων.

Η πιο πολυσυζητημένη μπάντα του Ozzfest 2007 επισκέπτεται τα μέρη μας για δύο σκληρά και αδυσώπητα live (10/5 Θεσσαλονίκη - Υδρόγειος και 11/5 Αθήνα - An Club).
  • SHARE
  • TWEET