Queensryche all the details

07/06/2006 @ 03:06
Geoff Tate - Queensryche
Live @ Terravibe 14 Ioυνίου 2006

Οι Queensryche από το Seattle των ΗΠΑ με έντονους κοινωνικοπολιτικούς προβληματισμούς έχουν δώσει το δικό τους στίγμα στο progressive rock τις τάξεις του οποίου υπηρετούν.

Το 1988 έγραψαν το album "Operation: Mindcrime", θέλοντας να σχολιάσουν την τότε πολιτική κατάσταση και το 2006 συνεχίζουν με το "Operation: Mindcrime II" θέλοντας να σχολιάσουν την επιφανειακή φύση και της σημερινής κοινωνίας.



Όπως χαρακτηριστικά λέει και ο Geoff Tate, ο εμπνευστής και βασικός στιχουργός του συγκροτήματος, «η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη... οι άνθρωποι έχουν χάσει τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν την αλήθεια... είναι όλοι εθισμένοι στον υπερκαταναλωτισμό ...έχουμε υποτιμήσει την τέχνη και ούτε καν πια διδάσκεται στα σχολεία... έχουμε αναθρέψει μια ολόκληρη μουσική γενιά, η οποία πιστεύει ότι το μόνο θετικό στοιχείο είναι η μουσική πειρατία...».

Σε ολόκληρο το "Operation: Mindcrime II" επαναλαμβάνονται μουσικά μοτίβα έτσι ώστε να δημιουργείται υποσυνείδητα στον ακροατή μια αίσθηση συνοχής.

H μπάντα ηχογράφησε ορχηστρικά διαλείμματα που λειτουργούν ως γέφυρες μεταξύ των τραγουδιών για να υπάρχει συνοχή ανάμεσα στα 15 τραγούδια του νέου άλμπουμ.

Τα τραγούδια μπορούν και στέκονται μόνα τους αλλά το άλμπουμ γράφτηκε με σκοπό να παιχτεί από την αρχή μέχρι το τέλος και να θεωρηθεί μια ενιαία πραγματικότητα.

H ενδιαφέρουσα και πολυσύνθετη πλοκή του πρωταρχικού Operation: Mindcrime αναφερόταν στον Dr. X, μία «πολιτική μαριονέτα» που πείθει τον πρωταγωνιστή της ιστορίας, Nikki να δολοφονήσει διεφθαρμένα πολιτικά πρόσωπα. Η ιστορία περιλαμβάνει επίσης την ερωμένη του Nikki, Sister Mary, μια πρώην ιερόδουλη που γίνεται καλόγρια. Η ιστορία τερματίζεται με την μυστηριώδη δολοφονία της Sister Mary και την φυλάκιση του Nikki για τα εγκλήματά του.

Το "Operation: Mindcrime II" διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά από τα γεγονότα του παρελθόντος και ερευνά την μοίρα του Nikki μετά την αποφυλάκισή του, την υπόσχεσή του να εκδικηθεί τον Dr. X ενώ επιτέλους αποκαλύπτεται η ταυτότητα του δολοφόνου της Mary.

Ο Tate λέει ότι το "Operation: Mindcrime II" αποτελεί μια μελέτη του αισθήματος της εκδίκησης και των συνεπειών που επιφυλάσσει στον άνθρωπο. «Είναι ένα πολύ δυνατό όπλο που κάνει τους απλούς ανθρώπους να πραγματοποιούν απίθανες πράξεις. Τι συνέπειες θα είχε στη ζωή του Nikki η δίψα του για εκδίκηση? Τι θα έκανε για να επανενταχθεί στην κοινωνία και να πάρει την εκδίκησή του? Θα έπαιρνε την εκδίκησή του και δικαιολογείται άραγε κάτω από αυτές τις συνθήκες? Θα διάλεγε διαφορετικό μονοπάτι?".

«Αφού έψαξε τον Dr. X, ο Nikki τον βρίσκει και το μουσικό αριστούργημα κλιμακώνεται με την σύγκρουση των δύο χαρακτήρων. Η μουσική αποτελεί μια πολύ ζωντανή ηχητική πραγματικότητα και η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών θα προκαλέσει τους ακροατές, γιατί τους ζητά να αποφασίσουν τι είναι σωστό και τι λάθος. Ο τρόπος με τον οποίο η μουσική συμπληρώνει τους στίχους σε αυτό το τραγούδι μοιάζει με κάτι που θα άκουγε κανείς μόνο στην όπερα.»

O Tate βάζει τις τελευταίες πινελιές σε ένα σενάριο βασισμένο στο αυθεντικό Mindcrime. «Θα ήθελα να δω κάποια στιγμή στην μεγάλη οθόνη την ιστορία αυτή», λέει ο Tate. Το άλμπουμ έχει έντονο κινηματογραφικό χαρακτήρα και στα χέρια ενός έμπειρου σκηνοθέτη θα γινόταν καταπληκτική ταινία...».

Στο Terra Vibe στις 14 Iουνίου, οι αγαπημένοι του Ελληνικού κοινού Queensryche θα παρουσιάσουν τα Hightlights των Operation: Mindcrime I & ΙI, αλλά και μια mini αναδρομή στα υπόλοιπα αγαπημένα τους κομμάτια.

Προπώληση 30 euro / ταμείο 35 euro
Doors open: 17.30

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET