Πρόστιμα για πνευματικά δικαιώματα προ των πυλών του Youtube

24/04/2012 @ 11:33
Το Youtube ενδεχομένως να αναγκαστεί να πληρώσει υπέρογκα ποσά για πνευματικά δικαιώματα, έπειτα από ήττα του στα δικαστήρια της Γερμανίας.

Ο κολοσσός του διαδικτύου έχασε μια νομική μάχη όταν ο γερμανικός οργανισμός προστασίας των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, GEMA, επιχειρηματολόγησε με επιτυχία σχετικά με το ότι το Youtube δεν έκανε αρκετά ώστε να αποτρέψει τα clip που προστατεύονταν από πνευματικά δικαιώματα να ανέβουν στο site.

Το δικαστήριο, που πήρε απόφαση για επτά από τα δώδεκα επίμαχα video, αποφάνθηκε ότι το Youtube είναι υπεύθυνο για το υλικό που ποστάρεται στο site από τους χρήστες του και ζήτησε να εισαχθούν φίλτρα τα οποία να ελέγχουν αν το υλικό που ανεβαίνει είναι παράνομο. Αν η απόφαση του δικαστηρίου τελικά πάρει σάρκα και οστά, αυτό σημαίνει ότι το Youtube θα αναγκαστεί να δώσει μεγάλα ποσά για πνευματικά δικαιώματα και ότι ο χρόνος ανεβάσματος βίντεο θα ανέβει σημαντικά, καθότι αυτά θα πρέπει να φιλτράρονται πρώτα.

Το Youtube με δήλωσή του τονίζει ότι «έχει αφοσιωθεί στο να βρει μια λύση για το νομικό ζήτημα που έχει προκύψει στη Γερμανία, η οποία να είναι προς όφελος των καλλιτεχνών αλλά και της ευρύτερης κοινότητας του site.»
  • SHARE
  • TWEET