Ποιός έδωσε 300.000 δολάρια για τον πρώτο δίσκο του Elvis;

Ο Jack White αγόρασε και επανεκδίδει την πρώτη ηχογράφηση του «Βασιλιά» σε ηλικία 18 ετών

06/03/2015 @ 19:38
Το 1953 ο 18χρονος Elvis Presley μπήκε στο μικρό στούντιο της Sun Records για να ηχογραφήσει αντί 4 δολαρίων, τα τραγούδια "My Happiness" και "That's When Your Heartaches Begin", ως δώρο για τη μητέρα του. Η’, όπως λένε άλλοι, μπήκε με την ελπίδα να τον ανακαλύψουν…

Τον Ιανουάριο είχε δοθεί σε δημοπρασία το ιστορικό βινύλιο, ένα κομμάτι της rock n' roll μυθολογίας, με το στόχο να φτάνει τα 100.000 δολάρια. Τελικά, ένας άγνωστος αγοραστής το απέκτησε, μέσω διαδικτύου, προσφέροντας 300.000 δολάρια!

«Την ανακοίνωση έκανε ο Jack White στους υπαλλήλους της δισκογραφικής του εταιρείας, όταν ένας μαυροφορεμένος άνδρας του παρέδωσε μία βαλίτσα» γράφει στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του, το Rolling Stone. «Ο Jack έβγαλε το δίσκο και είπε στον κόσμο πως αυτή είναι η πρώτη ηχογράφηση που έκανε ποτέ o Εlvis. Θα την τυπώσουμε για την φετινή Record Store Day».

Ο Elvis, μόλις έφτιαξε το δίσκο, πήγε στο σπίτι του φίλου του Ed Leek να το ακούσει, καθώς ο ίδιος δεν είχε πικάπ. Τελικά το ξέχασε εκεί και κατέληξε στην ανιψιά του Leek.
  • SHARE
  • TWEET