Paul McCartney: «Μην κατηγορείτε τη Yoko Ono για τη διάλυση των Beatles»

30/10/2012 @ 13:21
Ο Paul McCartney δήλωσε πως η Yoko Ono δεν ήταν η αιτία διάλυσης των Beatles.

Ο τραγουδιστής μίλησε στον David Frost, σε μία συνέντευξη που θα βγει στον αέρα τον επόμενο μήνα, και τόνισε πως η σχέση της Ono με τον John Lennon δεν ήταν καταστροφική για το συγκρότημα. Παρ'όλο που η παρουσία της στις ηχογραφήσεις των Beatles τον  δυσκόλευε, ο μουσικός δεν την κατηγορεί για τη διάλυσή τους.

«Σίγουρα δεν διέλυσε τη μπάντα, ήταν το ίδιο το συγκρότημα που διαλυόταν. H έλξη που ένιωσε ο John όταν εμφανίστηκε η Yoko είχε να κάνει με την avant garde πλευρά της, τον τρόπο που έβλεπε τα πράγματα, έτσι και εκείνη του έδειξε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, ο οποίος του άρεσε πάρα πολύ. Επομένως είχε έρθει η ώρα για τον John να αποχωρήσει, κάτι που θα έκανε αργά ή γρήγορα.»

Ο McCartney συνέχισε λέγοντας πως θεωρεί ότι χωρίς τη στήριξη της Yoko Ono, ο Lennon δε θα έγραφε ποτέ τραγούδια όπως το "Imagine", προσθέτοντας: «Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να καταφέρει κάτι τέτοιο χωρίς τη Yoko, γι' αυτό δεν μπορείτε να την κατηγορείτε για τίποτα.»

Σύμφωνα με τον τραγουδιστή, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για το τέλος των Beatles φέρει ο επιχειρηματίας Allen Klein, που διαδέχθηκε τον μάνατζερ Brian Epstein μετά το θάνατό του το 1967.
  • SHARE
  • TWEET