Οι Pierced Arrows επιστρέφουν στην Ελλάδα το Μάιο

14/04/2011 @ 12:16
Οι Pierced Arrows έρχονται να εκτοξεύσουν τα καυτά βέλη του garage punk ρυθμού τους σε δύο επιβλητικές εμφανίσεις, την Παρασκευή, 6 Μαΐου στο Μύλο, στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή, 8 Μαΐου, στο Tiki, στην Αθήνα.

Οι Pierced Arrows, που αποτελούνται από τις ακούραστες φιγούρες του garage punk, Fred και Toody Cole, και τον Kelly Halliburton, επιστρέφουν στην Ελλάδα και θα μας τρελάνουν με το βρώμικο chop ρυθμό τους. Η μουσική τους, όπως και το όνομα τους, δυνατή και θανατηφόρα, σα να σε διαπερνάει καυτό βέλος.

Οι Pierced Arrows συνέχισαν αυτό που άφησαν οι απίστευτοι Dead Moon. Το λατρεμένο στην Ευρώπη συγκρότημα του Πόρτλαντ είχε καταφέρει να συνδυάσει μοναδικά το garage και punk ρυθμό, με το country στοιχείο της αμερικανικής κουλτούρας. Κι εκεί ήταν που διέφεραν με τα άλλα συγκροτήματα του είδους. Εξάλλου, όλα τα άλμπουμ τους, από το "In The Graveyard" (1988) μέχρι και το τελευταίο τους "Dead Ahead" (2004), εμπνέουν easy-rider άνεμο, που προκαλεί καινοτόμα τον punk ευρωπαϊκό ήχο, σε ένα πιο ενεργητικό αποτέλεσμα. Το 2006 το τρίο δίνει τις farewell συναυλίες του και αποφασίζει να πάρει χωριστούς δρόμους. Όμως, ο θρύλος που δημιούργησαν οι Dead Moon στην ανεξάρτητη αμερικανική garage rock σκηνή ήταν αρκετός για να κάνει το ζευγάρι Fred και Toody Cole να συνεχίσει ως Pierced Arrows, με την προσθήκη του Kelly Halliburton στα drums, ένα χρόνο αργότερα.

Οι Pierced Arrows παραμένουν νοσταλγοί του βινυλίου και ήδη έχουν κυκλοφορήσει τρία βινύλια και δύο ολοκληρωμένα άλμπουμ. Στις εδώ εμφανίσεις τους, που αναμένεται να αποτελέσουν τα garage rock events της χρονιάς, θα παρουσιάσουν και τραγούδια από το φρέσκο τους άλμπουμ, "Descending Shadows", όπου ο «παππούς» του garage rock, Fred Cole, παραμένει το ίδιο σκληροπυρηνικός και μας προκαλεί την ίδια ανατριχίλα, εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια.

Οι Pierced Arrows λοίπον επιστρέφουν στην Ελλάδα δύο χρόνια μετά, για να επιβεβαιώσουν τη φήμη και το μύθο που δημιούργησαν και θα μας δονήσουν με την ενεργητικότητα των δυνατών riffαρισμάτων τους, σε μίξη με το φολκ και punk ρυθμό τους, την Παρασκευή, 6 Μαΐου στο Μύλο, στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο, 7 Μαΐου, στο Tiki, στην Αθήνα, σε απροκάλυπτα ροκ βραδιές.

Aπό το set τους δε θα λείψουν όλα τα Dead Moon classics!

Pierced Arrows line up:
Fred Cole - guitar & vocals
Toody Cole - bass & vocals
Kelly Halliburton - drums

Εισιτήρια:

Παρασκευή, 6 Μαΐου - Μύλος (Θεσσαλονίκη)
15 ευρώ

Κυριακή, 8 Μαΐου - Tiki (Αθήνα)
18 ευρώ

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET