Οι Infidel support στους Cathedral

22/03/2007 @ 02:18
Την ημέρα της Εθνικής Επετείου, η "παρέλαση" οδηγεί στο αθηναϊκό club Gagarin 205! Oι Βρετανοί Cathedral, με support τους Infidel (βιογραφικό των οποίων ακολουθεί), θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

25 Μαρτίου 2007 - Gagarin 205

Και ενώ η προπώληση συνεχίζεται ήρθε η ώρα για τις λεπτομέρειες...
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19:30.
Οι Infidel θα ανοίξουν το show στις 20:30, ενώ οι Cathedral θα ανέβουν στην σκήνη στις 21:30
Be there or be square!
H τιμή του εισιτηρίου είναι 25 ευρώ.

Infidel: Σύντομο βιογραφικό

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός συγκροτήματος, που είχαν ο Γιάννης Πούσιος (φωνητικά), ο Μάνος Γιακουμάκης (drums) και ο Χρήστος Κισατζεκιάν (μπάσο, επίσης μέλος των What’s The Buzz?), άρχισε να πραγματοποιείται το Σεπτέμβριο του 2000. Το σχήμα ονομάστηκε Womb κι ακολούθησε μία μεταβατική περίοδος δυόμισι χρόνων, κατά την οποία διάφοροι φίλοι πέρασαν από το πόστο του κιθαρίστα, ώσπου το χειμώνα του 2002 το line-up σταθεροποιήθηκε με τον Ντένη Κωστόπουλο (πρώην Acid Death) να αναλαμβάνει την κιθάρα και τη μπάντα να αλλάζει το όνομά της σε Infidel.



Από εκεί και πέρα το συγκρότημα άρχισε να δουλεύει πολύ πιο συστηματικά για τη δημιουργία υλικού, το οποίο και παρουσίασε για πρώτη φορά ζωντανά στις 20/5/2004, σε ένα secret gig που διοργάνωσε στο An Club. Ακολούθησε άλλη μία live εμφάνιση στο An Club ως support στους Αμερικάνους Alabama Thunderpussy κι ένα μήνα μετά οι Infidel ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους full-length album στο Fragile Sound Studio, με παραγωγό τον Βαγγέλη Γιαλαμά. Η όλη διαδικασία κύλησε σε χαλαρούς ρυθμούς και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2005. Από τότε έχουν μεσολαβήσει και άλλες live εμφανίσεις, με σημαντικότερες αυτές με τους Άγγλους Orange Goblin και τους Σουηδούς Grand Magus. Το Σεπτέμβριο του 2006 η μπάντα υπέγραψε στην ΕΜΙ για την κυκλοφορία του πρώτου album με τίτλο “I, Oathbreaker”.

Όσον αφορά το μουσικό ύφος των Infidel, αυτό αντλεί επιρροές απ’ όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου (ξεκινώντας από το ‘70s heavy rock και φτάνοντας μέχρι και το death metal), δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο doom στοιχείο. Πρωταρχικός σκοπός των μελών του συγκροτήματος είναι να δημιουργούν heavy μουσική που να εκφράζει και να ικανοποιεί πρώτα απ’ όλα τους ίδιους, παντρεύοντας τις «παραδοσιακές» με τις «σύγχρονες» αξίες στο σκληρό ήχο και αδιαφορώντας για τις εκάστοτε «ταμπέλες» και διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε διάφορα μουσικά ιδιώματα.
E-mail: infidel_band@yahoo.gr
  • SHARE
  • TWEET