Οι Space Blanket διασκευάζουν το "Green Machine" των Kyuss

15/07/2013 @ 11:35
Λίγο πριν επιστρέψουν στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις του νέου τους υλικού, οι Space Blanket παρουσιάζουν την εκδοχή τους στο "Green Machine" των Kyuss!

Το "Green Machine" διατίθεται για δωρεάν download μέσα από τη σελίδα των Space Blanket στο soundcloud.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η μπάντα:

«Tο πάντρεμα του heavy rock στοιχείου με τον electro dance ήχο είναι κάτι που κάποιες φορές μας προκύπτει και όχι εσκεμμένα.

Τον προηγούμενο Αύγουστο καθώς οδηγούσαμε στα βουνά της Πελοποννήσου με προορισμό το φεστιβάλ στη Ζήρεια, το ραδιόφωνο νέκρωσε! Θυμηθήκαμε ότι κάπου στο χαμό του αυτοκινήτου υπάρχει ένας κύλινδρος με συλλογές από παλιά mp3, από τότε που έπρεπε μόνος σου να συμπιέσεις και να γράψεις τις πληροφορίες για τα κομμάτια.

Στο νούμερο 156 διαβάζουμε πάνω στο CD Kyuss! Για τις επόμενες τρεις μέρες λιώσαμε στις κιθαριστικές ριφάρες του Josh, τις τσιρίδες του Garcia, στο ύπουλο μπάσο του Oliveri και στα grooves του Bjork. Επιστροφή Αθήνα χωρίς να έχουμε ρίξει ούτε καν ιδέα για remix. Ο «πόλεμος όμως είχε ήδη αρχίσει στο μυαλό μας».

Προσεγγίσαμε το κομμάτι με μια rock άποψη αντικαθιστώντας τα rock elements με ηλεκτρονικά. Biscuit στα καλύτερα φωνητικά του ever (λαρύγγι στο πάτωμα), Vag και Bookies στα δεύτερα και πυρ!

Παρόλο που η μουσική των Kyuss είναι συσχετισμένη με ερημικά τοπία και κιθαριστικά όργια, μας συνεπήρε η ιδέα να του αλλάξουμε τα φώτα διατηρώντας το νεύρο του original κομματιού, αλλά και το γεγονός ότι κανείς από την ηλεκτρονική κοινότητα δεν το είχε επιχειρήσει!»

Space Blanket - Green Machine
  • SHARE
  • TWEET