Ο Eric Clapton μισεί τη φωνή του

01/09/2010 @ 10:50
Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο περιοδικό Mojo, ο Eric Clapton εξέφρασε την απέχθειά του για τη φωνή του.

«Μισώ τη φωνή μου. Δε μου αρέσει καθόλου ο τρόπος που τραγουδάω», είπε ο Clapton. «Ακούγομαι σαν δεκαεξάχρονος επαρχιώτης. Κάνω ό,τι μπορώ για να μπορέσω να το νιώσω. Όταν παρακολουθώ τον Ray Charles να τραγουδάει, σκέφτομαι, «αυτό είναι, έτσι γίνεται». Θυμάται χιλιάδες τραγούδια και τραγουδάει το καθένα σα να είναι το πιο σημαντικό τραγούδι που ξέρει. Το κάνει από τα βάθη της καρδιάς του, κάθε φορά, σε κάθε τραγούδι. Αυτός είναι η έμπνευσή μου, η επιρροή μου. Όμως έχω τόσες αμφιβολίες για τον τρόπο που τραγουδάω, που μου είναι πολύ δύσκολο να έχω αυτή την ελευθερία που έχουν αυτού του είδους οι τραγουδιστές».

Για το επερχόμενο album του, ο Clapton συνεργάστηκε με τους Allen Toussaint, Sheryl Crow και Wynton Marsalis. Για τη δική του εκδοχή στο κομμάτι "How Deep Is The Ocean" του Irving Berlin, δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από τον J.J. Cale, με τον οποίο έχει συνεργαστεί επανειλημμένως.

«Είναι σχεδόν σα να μην χρειάζεται να προσπαθήσω. Μπορώ να τραγουδήσω πολύ ήσυχα και θα είναι μια χαρά. Αυτό το έμαθα από τον J.J. Πάρτε τον Ray Charles από τη μία μεριά, που μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με τη φωνή του και να ανεβοκατεβαίνει οκτάβες. Και, από την άλλη, τον J.J., που δημιουργεί ακριβώς την ίδια ποσότητα συναισθηματισμού με πολύ μινιμαλιστικό τρόπο. Και είναι και οι δύο το ίδιο συναρπαστικοί. Οπότε υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το επιτύχεις».

Το album, με τίτλο "Clapton", θα κυκλοφορήσει στις 28 Σεπτεμβρίου από τη Reprise Records.
  • SHARE
  • TWEET