O Slash επιλέγει τους 12 αγαπημένους του κιθαρίστες

Αυτοί που τον επηρέασαν, οι «κορυφές» και οι «υποτιμημένοι» της rock ιστορίας

22/10/2014 @ 10:11

Ο Slash, ο τελευταίος πραγματικός guitar hero, όπως είχαμε γράψει, έχει και αυτός τους δικούς του.

Σε συνέντευξη στο περιοδικό Esquire, του ζητήθηκε να κατονομάσει τους 12 πιο «αρχετυπικούς, σέξι και μοναδικούς σε όλα» κιθαρίστες. Διαβάστε ποιοί είναι, μαζί με τα σχόλια του Slash.

Joe Perry και Brad Whitford (Aerosmith): «Το είδος των συγχoρδιών, το ύφος και η επιθετικότητά τους μου άρεσαν όταν πρωτόπιασα την κιθάρα στα χέρια μου. Ο εκκωφαντικός και θυελλώδης ήχος τους ήταν η μεγαλύτερη επιρροή μου τότε».

Jeff Beck και Jimmy Page: «Στα 7μου πήρα χαμπάρι τους Led Zeppelin. Η εισαγωγή του "Whole Lotta Love" ήταν το πιο ανήθικο και σέξι πράγμα που είχα ακούσει έως τότε. Και ο Beck είναι, χωρίς δεύτερη σκέψη, ο καλύτερος lead κιθαρίστας όλων των εποχών».

Billy Gibbons (ZZ Top): «Νομίζω πως είναι υποτιμημένος σχετικά με το πόσο σπουδαίος είναι».

Mick Taylor (Rolling Stones): «Η περίοδος που ήταν στους Stones είναι η αγαπημένη μου».

B.B. King και Albert King: «Το στιλ και των δύο με επηρέασε. Μεγάλωσα ταυτιζόμενος με το ύφος τους στις συγχρδίες, την επιλογή κάθε νότας και κάθε ήχου».

Rory Gallagher: «Κανείς δεν ακούγεται όπως ο Rory. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο που μοιάζουν με τον Stevie Ray Vaughan, αλλά κανείς δεν πλησίασε τον Gallagher. Είχε έναν προσωπικό και ανεξάρτητο τόνο και προσέγγιση στα πάντα. Ηταν πάντα ήρωάς μου».

Pete Townshend (The Who): «Κανείς δεν παίζει επίσης σαν αυτόν. Ενας από τους κορυφαίους, μαζί με τον Keith Richards, rhythm guitar κιθαρίστες. Δυναμικός με ψυχή»

Joe Walsh (The Eagles): «Αυτός έχει φοβερό γούστο. Πάντα είχε έναν βρώμικο τρόπο να παίζει, και θεωρώ πως είναι υποτιμημένος».

Jimi Hendrix: «Πρωτοπόρος της ηλεκτρικής κιθάρας. Παρά την παρουσία Clapton και Beck εκείνη την εποχή, ο Jimi ήταν πρωτόγονος και άγριος. Το τι έβγαινε μέσα από κάθε πόρο του…»


  • SHARE
  • TWEET