Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος ζωντανά στο Θέατρο Πόρτα

Στις 20 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του μουσικού κύκλου του θεάτρου

14/01/2015 @ 10:36
Τρίτες παράλληλες / Κύκλος Μουσικής στο θέατρο Πόρτα

Μπάμπης Παπαδόπουλος
20 Ιανουαρίου 2015

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος παρουσιάζει για πρώτη φορά ζωντανά το νέο του άλμπουμ "Μέσα Στον Πόνο Είν' Η Χαρά Μεσ' Στη Χαρά Είναι Ο Πόνος" στο πλαίσιο του μουσικού κύκλου του Θεάτρου Πόρτα (Τρίτες Παράλληλες) την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015.

Το άλμπουμ που κυκλοφόρησε στην εκπνοή του 2014 από την Puzzlemusik αποτελεί σταθμό στη προσωπική δημιουργική πορεία του Μπάμπη Παπαδόπουλου. Μια πορεία που ξεκίνησε από το 2008 με αυτοσχεδιαστικά Electric Solo live, το πνεύμα των οποίων αποτυπώθηκε στο άλμπουμ "Σκηνές Από Ένα Ταξίδι", εξελίχθηκε στο εμβληματικό "Απ' Τη Σπηλιά Του Δράκου" με οργανικές διασκευές σε ρεμπέτικα τραγούδια της δεκαετίας του 1930, έκανε μία ενδιάμεση στάση στη μουσική της ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη "Το Μικρό Ψάρι" και κορυφώνεται τώρα με αυτό το άλμπουμ που περιέχει έντεκα οργανικές συνθέσεις του ίδιου του Μπάμπη Παπαδόπουλου.

Το άλμπουμ ψηφίστηκε ως το καλύτερο άλμπουμ ελληνικής παραγωγής του 2014 από τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Avopolis.

Μαζί του στη σκηνή οι μουσικοί του «Ακούστικ Σετ», οι οποίοι συμμετείχαν και στην ηχογράφηση του "Μέσα Στον Πόνο Είν’ Η Χαρά Μεσ' Στη Χαρά Είναι Ο Πόνος".

Δημήτρης Βλαχομήτρος (μπουζούκι), Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο), Μιχάλης Βρέττας (βιολί) και Φώτης Σιώτας (βιολί και βιόλα). Μαζί τους για τη συγκεκριμένη συναυλία και ο Τάσος Μισυρλής (τσέλο).

Από τη μάλλον μακρινή -αλλά πάντα επίκαιρη- εποχή του συγκροτήματος Τρύπες, στις πιο πρόσφατες συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας και κυρίως με την παράλληλη προσωπική του πορεία, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος έχει καταφέρει κάτι πολύ σπάνιο: να μας μιλάει ταυτόχρονα και στην καρδιά και στο μυαλό. Να μας εντυπωσιάζει τεχνικά χωρίς ποτέ να καταφεύγει σε εύκολους εντυπωσιασμούς. Να ντύνει με μελωδίες και τη μελαγχολία μας και τη χαρά μας.

Και όλο αυτό απλά, με φυσικότητα, όπως κυλάει το νερό στο αυλάκι, όπως ρέει το Μέσα στον πόνο είν' η χαρά μεσ' στη χαρά είναι ο πόνος.

Μπάμπης Παπαδόπουλος - "Υποκρισία"
Μπάμπης Παπαδόπουλος - "Άνοιξη"
Μπάμπης Παπαδόπουλος - "Μ' Έναν Φίλο Απ' Τα Παλιά"
Μπάμπης Παπαδόπουλος - "Μ' Έναν Φϊλο Απ' Τα Παλιά (With A Friend From The Past)"

Κύκλος Μουσικής στο θέατρο Πόρτα.
Καλλιτεχνική επιμέλεια Κορνήλιος Σελαμσής.

Οι «Τρίτες Παράλληλες» είναι ο κύκλος συναυλιών, ρεσιτάλ και μουσικών προγραμμάτων που το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει στο κοινό του ακολουθώντας τον απλό άξονα: «Η μουσική χωρίζεται σε δύο είδη, την καλή και την κακή». Εμείς το δεύτερο είδος το αφήσαμε απ' έξω. Όλες όμως οι «υποκατηγορίες» του πρώτου έχουν και θα έχουν χώρο στο πλουσιότατο πρόγραμμά μας: κλασική, σύγχρονη, πειραματική, pop, indie, ροκ, μπαρόκ, τζαζ, μεσαιωνική, φολκ, παλιά και νέα (έως πολύ νέα). Φιλοδοξία μας οι μουσικές εκπλήξεις: απρόσμενες συναντήσεις, βραδιές με χιούμορ, αναπάντεχο λυρισμό, πρώτες εκτελέσεις και παιχνιδιάρικες επανεκτελέσεις σε μια σειρά από μοναδικές και πρωτότυπες βραδιές.

Θέατρο Πόρτα
Μεσογείων 59,
115 26 Αθήνα
τηλ. 210 77 11 333
www.porta-theatre.gr

Ημέρες & ώρες Μουσικού Κύκλου
Κάθε Τρίτη 21:15

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 10 ευρώ.

Για ομαδικές κρατήσεις άνω των δέκα ατόμων, το εισιτήριο είναι 8 ευρώ κατ' άτομο.

facebook.com/PortaTheatreAthens
twitter.com/PortaTheatre
instagram.com/portatheatre
youtube.com/PortaTheatreAthens

Προπώληση εισιτηρίων:
www.viva.gr, τηλ. 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET