O Kirk Hammett θυμάται την καλύτερη βόλτα της ζωής του με τον David Bowie

Ο κιθαρίστας των Metallica έγραψε ένα άρθρο για το πόσο λάτρευε τον Bowie

25/01/2016 @ 16:34

O Kirk Hammett, μέσω της ιστοσελίδας του, fearfestevil.com, έγραψε ένα μακροσκελές άρθρο, εξηγώντας τον σεβασμό και την αγάπη που είχε για τον David Bowie αλλά και την μεγάλη επιρροή που είχε πάνω του.

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα που εξιστορούν την μοναδική φορά που τον γνώρισε, τον Mάιο του 2004, στη διάρκεια της περιοδείας Madly In Anger στο Kansas City:

«Αγόρασα το 1976 το "Changesonebowie" και όταν έπαιξε το "Fame" στο ραδιόφωνο, δεν είχα ξανακούσει κάτι τέτοιο. Ο τελευταίος δίσκος του "Blackstar" είναι ευφυής. Ενα απίστευτο τελευταίο μήνυμα που με έχει συγκλονίσει.

Τον Μάιο του 2004, Joe Satriani, Velvet Revolver και David Bowie έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο με εμάς, έπαιζαν όλοι τους τριγύρω. Το βράδυ ο Rob (Trujillo) πρότεινε να πάμε να δούμε τον Bowie να παίζει (σημ.: στην τελευταία περιοδεία του). Είχαμε γνωστό τον tour manager, σταθήκαμε στο πλάι, ήταν φανταστικά. Στο τέλος, ο μάνατζερ μας είπε να μη φύγουμε, ο Bowie ήθελε να μας γνωρίσει! Eμείς χρειαζόμασταν 45 λεπτά ξεκούρασης μετά από συναυλία, εκείνος ήρθε χαμογελαστός 10 λεπτά μετά.

Συμπεριφερόμουν ως ένα κανονικό fanboy, εκείνος μας είπε "Kirk, Rob, χαίρομαι που σας γνωρίζω, μου αρέσει η μουσική σας, συνεχίστε έτσι!". Φεύγοντας, και ενώ δεν είχαμε μεταφορικό μέσο, το πούλμαν του Bowie σταμάτησε μπροστά μας και μας πρότειναν να πάμε μαζί, αφού μέναμε στο ίδιο ξενοδοχείο.

Αισθανόμουν σαν τους τύπους στο Wayne’s World. Ο Bowie ευδιάθετος, εγώ να μιλάω συνέχεια για το πόσο αγαπώ τη μουσική του, πως μαζί με τον Cliff κλέψαμε τον τίτλο "Leper Messiah" από το "Ziggy Stardust and The Spiders From Mars", δίσκο που ακούγαμε κάθε μέρα στην περιοδεία του 1985. Του είπα πως τραγούδια σαν τα "Rock ‘n’ Roll Suicide" και "Got To Hang Onto Yourself" είχαν τεράστιο αντίκτυπο πάνω μου.

Ο ίδιος ήταν χαλαρός, με σχεδόν παιδικό χιούμορ, καμία σχέση με όσα είχα στο μυαλό μου. Το αντίθετο. Οταν φτάσαμε ένιωσα απογοήτευση. Η καλύτερη βόλτα με πούλμαν που είχα, μόλις τελείωσε. Μας αποχαιρέτησε και μόλις μπήκαμε στο ασανσέρ με τον Rob, κοιταχτήκαμε και του είπα "συνέβη στα αληθινά;"

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο από εδώ.

  • SHARE
  • TWEET