Ο Dave Grohl είναι ο «πρέσβης» της Record Store Day 2015

Για ένατη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η γιορτή των δισκάδικων του κόσμου, στις 18 Απριλίου.

12/02/2015 @ 09:23
Ξεκίνησε το 2007 στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή 700 ιδιοκτητών δισκάδικων (όχι μαγαζιά από μεγάλες «αλυσίδες») ενώ η Μ. Βρετανία μπήκε στο «κόλπο» την επόμενη χρονιά.

Κάθε χρόνο, ειδικές εκδόσεις cd και βινυλίου, νέες δουλειές και επανεκδόσεις, κυκλοφορούν αποκλειστικά για αυτή τη μέρα και μόνο, με τους διάσημους καλλιτέχνες που συνεισφέρουν να γίνονται ολοένα και περισσότεροι. Οι διοργανωτές περιγράφουν την ημέρα: «Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ενθουσιασμό και την ατμόσφαιρα ενός σπουδαίου δισκάδικου. Για αυτόν τον λόγο έχουν ακόμα πελάτες. Γιατί αγαπούν τη μουσική όσο και αυτοί». Mπείτε εδώ για όλες τις πληροφορίες, ενώ σε αυτόν τον σύνδεσμο θα μάθετε ποιά ελληνικά δισκάδικα μετέχουν στον θεσμό και φέτος!

Ο Dave Grohl πήρε τη σκυτάλη από τον Jack White και θα είναι φέτος ο επίσημος πρέσβης της Record Store Day. Δείτε από εδώ τον Grohl να θυμάται πόσο μαγική ήταν κάθε επίσκεψή του στο τοπικό δισκάδικο και πως χαλούσε όλο το χαρτζηλίκι του αγοράζοντας τους δίσκους που τελικά έγιναν το soundtrack της ζωής του.
  • SHARE
  • TWEET