Ο Dan Auerbach «στρατολογεί» τον Dr. John σε νέα σειρά συνεργασιών

Το 10ιντσο "The Arcs vs. The Inventors Vol. I" θα κυκλοφορήσει την «Μαύρη Παρασκευή» της Record Store Day

29/10/2015 @ 17:18
Η νέα μπάντα του Dan Auerbach, The Arcs, ανέθεσαν σε δύο βετεράνους τραγουδοποιούς, τον Dr. John και τον David Hidalgo των Los Lobos, για ένα περιορισμένης κυκλοφορίας 10ιντσο με έξι τραγούδια.

Το πόνημα θα φέρει τον τίτλο "The Arcs vs. The Inventors Vol. 1" και θα κυκλοφορήσει την 27η Νοεμβρίου, ως μέρος του event της «Μαύρης Παρασκευής» (Black Friday) της Record Store Day. Η κυκλοφορία αυτή –η πρώτη μίας σειράς συνεργασιών- θα βγει και σε ψηφιακή μορφή στις 11 του Δεκέμβρη.

«Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να δούμε το μέλλον είναι να μελετήσουμε το παρελθόν», λέει ο Auerbach σε μια δήλωση που συνοδεύει την ανακοίνωση του σχεδίου. «Σε αυτή τη σειρά, θα κάνουμε και τα δύο, σε συνεργασία με τύπους που είναι στο παιχνίδι εδώ και πολύ καιρό, αλλά αντί να αναμασήσουμε παλιό υλικό, συνεργαζόμαστε πάνω σε νέες δουλειές, εξερευνούμε νέες ιδέες και εισάγουμε ο ένας τον άλλο σε μια διαφορετική προοπτική γενεών. Θα συνεχίσουμε σε αυτή τη σειρά να εντοπίζουμε τους ήρωές μας και να τους «ενοχλούμε» μέχρι να συμφωνήσουν να κάνουν θόρυβο μαζί μας. Ας ελπίσουμε ότι θα μάθουμε ένα-δυο πράγματα.»

Το "The Arcs. vs. The Inventors Vol. 1" θα «φιλοξενήσει» τον jazz-funk-zydeco θρύλο της Νέας Ορλεάνης, Dr. John στο πιάνο ("Skull Session," "Blessed & Burned," "Janitor") και το organ ("Virginia Slim," "Between the Devil and the Deep Blue Sea") και τον Hidalgo, μέλος του Μεξικανο-Αμερικανικού μακροημερεύοντος rock σχήματος Los Lobos, στην κιθάρα ("Virginia Slim") και στο organ ("Blessed & Burned").

Οι Arcs –που αποτελούνται από τους Auerbach, Leon Michels, Richard Swift, Homer Steinweiss και Nick Movshon - κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, «Yours, Dreamily», τον Σεπτέμβριο. Το συγκρότημα θα ξεκινήσει την πρώτη περιοδεία του τον Νοέμβριο από την Ευρώπη.

The Arcs vs. The Inventors Vol. 1 Track List:

Side A
1. "Skull Session" (feat. Dr. John on piano)
2. "Young"
3. "Virginia Slim" (feat. Dr. John on organ, David Hidalgo on guitar)

Side B
1. "Blessed & Burned" (feat. Dr. John on piano, David Hidalgo on organ)
2. "Janitor" (feat. Dr. John on piano)
3. "Between the Devil and the Deep Blue Sea" (feat. Dr. John on organ)
  • SHARE
  • TWEET