Ο Alex Lifeson (Rush) μιλάει για την επανέκδοση του "Vapor Trails"

19/09/2013 @ 18:54
Όπως έγινε γνωστό πριν μερικές εβδομάδες, στις 30 Σεπτεμβρίου οι Rush θα προχωρήσουν στην επανακυκλοφορία του άλμπουμ "Vapor Trails" με εκ νέου μιξαρισμένο ήχο.

Ο λόγος ήταν γνωστός εδώ και χρόνια, καθώς και η μπάντα και οι οπαδοί των Rush έμειναν ανικανοποίητοι από το αποτέλεσμα που είχε ο τελικός ήχος του "Vapor Trails" όπως κυκλοφόρησε το 2002.

Ο κιθαρίστας των Rush, Alex Lifeson, μίλησε στο περιοδικό Classic Rock για τη συγκεκριμένη επανέκδοση λέγοντας πως από την πρώτη στιγμή δεν τους άρεσε το πως ακουγόταν το συγκεκριμένο άλμπουμ και ότι πλέον με το επαναμιξάρισμα έχει τον ήχο που του αξίζει.

Ο Lifeson χαρακτήρισε τον ήχο του "Vapor Trails" παραμορφωμένο και συμπιεσμένο σε τέτοιο βαθμό που απωθεί τον ακροατή από το να το απολαύσει κι απέδωσε τον προβληματικό ήχο στη διαδικασία του mastering, συμπληρώνοντας πως ο Geddy Lee ένοιωθε τύψεις για αυτό καθώς ήταν ο υπέυθυνος για αυτή τη διαδικασία.

O κιθαρίστας στάθηκε και στη σημασία που έχει το "Vapor Trails" για την μπάντα αλλά κυρίως για τον Neil Peart. Το "Vapor Trails" ήταν το πρώτο άλμπουμ της μπάντας μετά από ένα τραγικό διάστημα για τον Peart κατά το οποίο έχασε την κόρη του και την τότε γυναίκα του. Ένα «σημαντικό άλμπουμ γεμάτο ωμά συναισθήματα» κατά τον Lifeson που άξιζε καλύτερη μεταχείριση και πλέον με την νέα μίξη θα έχει αυτήν που του άξιζε.

Αξιοσημείωτη είναι και η αποκάλυψη του κιθαρίστα των Rush πως το συγκεκριμένο άλμπουμ ο Neil Peart ακόμα δεν μπορεί να το ακούσει λόγω του έντονου προσωπικού χαρακτήρα που έχει για αυτόν και ούτε πρόκειται να το ακούσει και στη νέα του μορφή.

Rush - Vapor Trails Remixed
  • SHARE
  • TWEET