Nikki Sixx: «Με τα σημερινά δεδομένα, οι Motley Crue ήταν σεξιστές»

Ο μπασίστας του συγκροτήματος εξήγησε σε συνέντευξή του πως τα '80s ήταν μια διαφορετική περίοδος

15/10/2021 @ 12:33

Σε συνέντευξή του στο Classic Rock, o Nikki Sixx παραδέχθηκε πως οι Mötley Crüe στις αρχές της καριέρας τους ήταν, κατά πάσα πιθανότητα σεξιστές.

Ο μπασίστας του αμερικανικού glam metal συγκροτήματος, όταν ερωτήθηκε για το εάν θα θεωρούσε, κοιτώντας πίσω, συμπεριφορές της μπάντας στο παρελθόν ως απαξιωτικές ως προς τις γυναίκες, εξήγησε πως τα '80s ήταν μια διαφορετική περίοδος:

«Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, κατά πάσα πιθανότητα ναι. Όπως όλοι τότε. Στα '70s, όταν και μεγάλωσα, αυτό ήταν ένα απλό μήνυμα το οποίο έβγαινε στην επιφάνεια, και εσύ προσπαθούσες απλώς να μιμηθείς τους ήρωές σου».

O Sixx μάλιστα, ανακάλεσε και την εποχή που άκουγε νεότερος τους στίχους του Steven Tyler των Aerosmith, σε κομμάτια όπως το "Pandora's Box", θεωρώντας τους ιδιαίτερα επικίνδυνους, αλλά μέρος του παρελθόντος, το οποίο όπως τόνισε δεν μπορεί να γραφτεί εκ νέου.

Σημειώνεται πως η μπάντα έχει κατά καιρούς συνδεθεί με σχετικές ιστορίες, κάτι που αποτυπώθηκε και σε σχετικές σκηνές στην ταινία του 2019, "The Dirt", η οποία, βασισμένη στην ομότιτλη βιογραφία, είχε δεχθεί κριτική αναφορικά με την προσέγγιση και απεικόνιση σκηνών σεξιστικών συμπεριφορών του συγκροτήματος.

Μάλιστα, έπειτα από την πρεμιέρα του φιλμ στο Netflix, o Sixx, που είχε απολογηθεί για μια ιστορία βιασμού η οποία περιέχεται στη βιογραφία εβδομάδες πριν την προβολή της ταινίας, είχε τοποθετηθεί δημόσια γύρω από το επίμαχο ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ο μουσικός είχε αναφέρει πως η μπάντα δεν ανησυχούσε για το γεγονός πως το "The Dirt" κυκλοφόρησε στην εποχή του κινήματος #MeToo, καθώς αναφέρεται σε μια εποχή όπου η κατάχρηση εξουσίας ήταν σύνηθες φαινόμενο, και όχι στη σημερινή.

  • SHARE
  • TWEET