Nevermore, Epica και Client το Μάιο στην Ελλάδα

12/04/2010 @ 15:57
Δύο νέες συναυλίες, οι οποίες θα λάβουν χώρα τον προσεχή Μάιο, ανακοίνωσε σήμερα η Άνωση.

Στις ήδη ανακοινωθείσες εμφανίσεις των Epica (29 Μαΐου - Αθήνα, 30 Μαΐου - Θεσσαλονίκη) έρχονται να προστεθούν και αυτές των Nevermore, στις 27 και 28 Μαΐου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, και των Client, στις 7, 8 και 9 του μηνός σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα...





Nevermore

Πέμπτη 27 Μαϊου - Principal Club Theatre, Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 28 Μαϊου - Fuzz, Αθήνα



Υπάρχουν κάποιες συναυλίες που ανακοινώνονται έτσι, χωρίς φανφάρες και περιττά επίθετα. Η δύο συναυλίες των Nevermore στην Ελλάδα εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία.

Αν δεν έχεις ακούσει Nevermore είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί.

Αν έχεις ακούσει τότε ξέρεις...

Ξέρεις την λατρεία των Ελλήνων metalheads για τη συγκεκριμένη μπάντα. Ξέρεις την αποδοχή από κριτικούς που έχουν γνωρίσει. Ξέρεις ότι τα riffs και solos του Jeff Loomis ξεκοκαλίζονται από χιλιάδες κιθαρίστες.

Αν όμως δεν ξέρεις;

Τότε με λίγη έρευνα θα μάθεις ότι οι Nevermore δημιουργήθηκαν το 1990 από τις στάχτες ενός άλλου θρυλικού metal συγκροτήματος, τους Sanctuary, όταν οι πιέσεις της δισκογραφικής τους να αλλάξουν ήχο και να γίνουν πιο grunge έγιναν αφόρητες για τον τραγουδιστή Warrell Dane και τον μπασίστα Jim Sheppard. Στο ντουέτο προστίθενται οι "μηχανές" των Van Williams και Jeff Loomis σε τύμπανα και κιθάρα αντίστοιχα και το ντεμπούτο ομότιτλο άλμπουμ των Nevermore σκάει σα βόμβα μεγατόνων στο μεταλλικό στερέωμα.

Ακολουθεί το έπος που ακούει το όνομα "Politics Of Ecstasy" το 1996 το οποίο τους απογειώνει στην συνείδηση μουσικοκριτικών και οπαδών. Βασισμένο πάνω στο ομώνυμο βιβλίο του Timothy Leary η σκοτεινή ποίηση του Warrell Dane βρίσκει γρήγορα απήχηση.

Συνεχίζοντας μία ανοδική πορεία με τα άλμπουμ "Dreaming Neon Black" (με αυτοβιογραφικά στοιχεία), "Dead Heart In A Dead World" (με τη διασκευή του "Sound Of Silence" των Simon & Garfunkel), "Enemies Of Reality" (το οποίο αναλύει την φιλοσοφική ιδέα του Νοούμενου του Καντ) και "This Godless Endeavour", φτάνουμε στο 2010 και το "The Obsidian Conspiracy". Λίγα άλμπουμ έχουν δημιουργήσει τόση προσμονή όσο το "The Obsidian Conspiracy" των Nevermore. Και λίγες μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του στην Ευρώπη, οι Nevemore έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να μας το παρουσιάσουν ζωντανά, μαζί με όλους τους υπόλοιπους ύμνους της καριέρας τους.

Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει στις 27 Aπριλίου και σημεία προπώλησης είναι τα Public, το Tickethouse και on-line στο www.ticketpro.gr.
Τιμή εισιτηρίου: 30 €





Epica

Παρασκευή 28 Μαϊου 2010 - Principal Club Theatre, Θεσσαλονίκη
Σάββατο 29 Μαϊου 2010 - Fuzz Club, Aθήνα



Το συγκρότημα αποκάλυψη του συμφωνικού metal με σήμα κατατεθέν την ερυθρόμαλλη σειρήνα που ακούει στο όνομα Simone Simons έρχεται στην Ελλάδα για δύο εκρηκτικές συναυλίες.

Από το 2007 που πρώτο-πάτησαν το πόδι τους επί Ελληνικού εδάφους, οι Epica αγκαλιάστηκαν από το Ελληνικό κοινό όσο λίγα metal σχήματα. Οι εμφανίσεις τους, είτε στα πλαίσια φεστιβάλ είτε στις δικές τους συναυλίες, αφήνουν οπαδούς και μη άναυδους. Δεν είναι μόνο οι μοναδικές φωνητικές δεξιότητες της Simone που μαγεύουν τα πλήθη. Κάτι η κιθαριστική επέλαση των Mark Jansen και Isaac Delahaye, τα drums πολυβόλο του Ariën van Weesenbeek και το μπάσο οδοστρωτήρας του Yves Huts, κάτι η μεγαλοπρέπεια που προσδίδουν τα πλήκτρα του Coen Janssen, η υπερταχεία που λέγεται Epica δε μπορεί να μη σε παρασύρει στο διάβα της.

Ιδρύθηκαν το 2002 κατόπιν της φυγής του Jansen από τους After Forever. Ήδη από την αρχή φάνηκε η προσήλωση τους στον μεγαλοπρεπή συμφωνικό ήχο, αφού στο demo τους "Cry For The Moon" χρησιμοποίησαν 4-μελή χορωδία και κουαρτέτο εγχόρδων. Το ομότιτλο κομμάτι, εκτός από συμβόλαιο με την Τransmission Records, τους απέφερε και λατρεία, αφού μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα κομμάτια των οπαδών.

Από το συναρπαστικό ντεμπούτο τους "The Phantom Agony" μέχρι τη συνταρακτική τελευταία τους δουλειά με τίτλο "Design Your Universe", οι Epica πάντα προόδευαν και μάγευαν.

Την τελευταία φορά που ήταν οι Epica στην Αθήνα ζήτησαν να τους υποσχεθούμε ότι την επόμενη φορά που θα έρθουν στην Ελλάδα δε θα κάνει κρύο. Ε, γίνεται να τους χαλάσουμε χατίρι; Όχι, βέβαια! Για αυτό και στις 29 Μαϊου μπορεί να και να μη κάνει τόση ζέστη έξω από το Fuzz, αλλά μέσα θα γίνεται κόλαση! Τις συναυλίες ανοίγουν οι πολλά υποσχόμενοι The Rain I Bleed, στων οποίων το ντεμπούτο συμμετέχει ο Jeff Loomis (Nevermore). Οι Τhe Rain I Bleed επιλέχθηκαν συγκεκριμένα  από τους Epica και ο Mark Jansen ήδη δηλώνει fan τους.

Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει στις 10 Φεβρουαρίου και σημεία προπώλησης είναι το Public, το Tickethouse και on-line στο www.ticketpro.gr.
Τιμή εισιτηρίου: 28 €
Ώρα έναρξης: 21.00





Client

Παρασκευή 7 Μαΐου - Principal Club Theatre, Θεσσαλονίκη
Σάββατο 8 Μαΐου - Rodeo Live Club, Αθήνα
Κυριακή 9 Μαΐου - Pas Mal, Πάτρα

Οι Client, το γυναικείο μινιμαλιστικό electro τρίο από την Μεγ. Βρετανία έρχεται στην Ελλάδα για τρείς αινιγματικές εμφανίσεις.

«Θέλουμε να κριθούμε με βάση τη μουσικής μας και όχι την εμφάνιση μας. Επιπλέον, περνάμε καλά φλερτάροντας με την ανωνυμία και την ανδρογυνία.» δηλώνουν οι Client A και Client B, κατά κόσμων Kate Holmes και Sarah Blackwood, τα δύο ιδρυτικά μέλη του group. Αυτή είναι και η νοοτροπία πίσω από τις στολές που φορούν οι τρεις μουσικοί επί σκηνής. Εν μέρει στολές αεροσυνοδών από το πρώην Ανατολικό μπλοκ, εν μέρει dominatrix, η αισθητική αυτή απεικονίζει τα κεντρικά θέματα της μουσικής τους: την ηδονοβλεψία, το κρυφό πρόσωπο της πόλης και την σκοτεινή πλευρά της ζωής.

Οι Client ιδρύθηκαν το 2002 και σαν επιρροές τους αναφέρουν τους Joy Division, τους Kraftwerk, τους Smiths,  τον Αγγλικό Βορρά και οτιδήποτε αντιτίθεται στην Europop-muzak που κυριαρχεί σήμερα. Η δισκογραφική τους πορεία μετράει αρκετά hits, όπως: "Rock And Roll Machine", "In It For The Money", "Pornography", "Lights Go Out", "Drive" και "It's Not Over".

Με πάμπολλες συνεργασίες, μεταξύ των οποίων με τους Pete Doherty, Carl Barât, Martin L. Gore και εμφανίσεις μαζί με Depeche Mode, Karl Bartos (ex-Kraftwerk), Erasure, Pet Shop Boys, The Charlatans και Covenant, οι Client αποτελούν το band's band της electro σκηνής.

Εκτός όμως τις μουσικής τους οι Client έχουν προσελκύσει και το ενδιαφέρον του κόσμου της μόδας, αφού έχουν κάνει φωτογραφήσεις μόδας για τις ιταλικές εκδόσεις των Vogue και Vanity Fair, καθώς και τη γερμανική έκδοση του FHM, ενώ έχουν προσκληθεί από τον οίκο μόδας GAS να εμφανιστούν σε επίδειξη μόδας του, όχι ως μουσικοί, αλλά ως μοντέλα.

Και στις 7,8 και 9 Μαΐου θα τις απολαύσουμε σε 3 shows σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα. Θα μαγευτούμε από την ιδιαίτερα όμορφη εμφάνιση τους και την όμορφα ιδιαίτερη μουσική τους.

Η προπώληση των εισιτηρίων για την συναυλία της Αθήνας αρχίζει τη 15η Απριλίου και σημεία προπώλησης είναι τα Public, Tickethouse, Rodeo Live Club και on-line στο www.ticketpro.gr.
Τιμή εισιτηρίου: 25 €
Ώρα έναρξης: 22.00




Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET