Νέα ημερομηνία για την συναυλία της Kovacs στην Αθήνα

Προστέθηκε και ημερομηνία για την Θεσσαλονίκη

16/10/2014 @ 12:45
Η συναυλία της Kovacs μεταφέρεται για το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 στο Gagarin 205. Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου θα εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater.

Η Kovacs αποφάσισε να μεταφέρει την ημερομηνία της συναυλίας της στην Αθήνα για τον Φεβρουάριο, συγκεκριμένα για το Σάββατο 7, μιας και βρίσκεται στην περίοδο που ηχογραφεί το πρώτο της άλμπουμ και η ολοκλήρωσή του έχει καθυστερήσει. Θα την απολαύσουμε, λοιπόν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την αρχή της καινούργιας χρονιάς, στις αρχές του Φλεβάρη, για να μας «ζεστάνει» με το απίθανο μέταλλο της φωνής της, τώρα, τη στιγμή που το άστρο της ανατέλλει, για να μας παρουσιάσει πολλά, ολοκαίνουργια τραγούδια!

Αυτή η αλλαγή ημερομηνίας έχει και τα καλά της, αφού το πρόγραμμά της τής επιτρέπει να δώσει μια επιπλέον συναυλία στην Ελλάδα - αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη! Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου θα ανέβει στη σκηνή του Principal Club Theater.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση που μας έστειλε:

«Due to unforeseen delay in the recording process of the Kovacs debut album we have decided to postpone the October 17 Athens show until February 7, 2015. We deeply regret having to do this, but completing the album has an absolute priority for now.

Kind regards,
Kovacs»

«Λόγω απρόβλεπτων καθυστερήσεων στη διαδικασία ηχογράφησης του ντεμπούτου άλμπουμ μου αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου συναυλία, στις 7 Φεβρουαρίου 2015. Λυπούμαστε βαθιά που αναγκαζόμαστε να το κάνουμε αυτό, αλλά αυτή την στιγμή η ολοκλήρωση του άλμπουμ, έχει απόλυτη προτεραιότητα για εμάς.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Kovacs»

Σχετικά με την προπώληση εισιτηρίων:

Τα εισιτήρια που έχουν ήδη προπωληθεί ισχύουν για την καινούργια ημερομηνία
Τα πρώτα εισιτήρια των 15 ευρώ έχουν εξαντληθεί
Η τιμή προπώλησης έχει διαμορφωθεί στα 18 ευρώ
Στο ΤΑΜΕΙΟ την ημέρα της συναυλίας η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 23 ευρώ



Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

Kovacs
 
Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015, Principal Club Theater
Αθήνα, Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, Gagarin 205
 
Μπορεί να μην συμβαίνει συχνά, αλλά συμβαίνει! Έτσι, εντελώς ξαφνικά, από το πουθενά, εμφανίζονται αστέρια που ανατρέπουν όλα τα δεδομένα. Στην περίπτωση μας έχουμε να κάνουμε με μια τραγουδίστρια, που σε καθηλώνει, που σε «ζαλίζει»! Μια ιδιαίτερα βαθειά, αισθαντική και συνάμα σκοτεινή φωνή, που σε στοιχειώνει, που βγαίνει από την ψυχή της και είναι γεμάτη δύναμη, όπως και τα τραγούδια της.

Κυρίες και κύριοι... ήρθε η ώρα να γνωρίσετε την Kovacs!

Η Sharon Kovacs τραγουδούσε πριν ακόμη μάθει να μιλάει, αλλά έπρεπε να φτάσει στα χρόνια της ταραγμένης εφηβείας για να ανακαλύψει τη μουσική. Τότε, που οι σχολικές μπάντες και τα talent shows ήταν κομμάτι της καθημερινότητας της, χωρίς όμως να καταφέρει, μέσα από αυτά, να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους για να την στηρίξουν και να την υποστηρίξουν. Όλα όμως άλλαξαν όταν, τελειώνοντας το λύκειο, έπιασε δουλειά σα σερβιτόρα σε ένα χώρο που φιλοξενούσε και open mic βραδιές και άρχισε και να τραγουδά. Σε μια από αυτές τις βραδιές, κάποιος τη συμβούλεψε να περάσει από audition στο Rock City Institute, μουσικό κολέγιο στο Eindhoven της Ολλανδίας. Πήγε-τραγούδησε-νίκησε και κέρδισε και την υποτροφία!

Η απίστευτα σκοτεινή, σχεδόν ωμή, φωνή της, όσο μοναδική και εάν είναι, άλλα τόσα προβλήματα της προκάλεσε στην περίοδο των σπουδών της. «Κάποιοι από τους καθηγητές φωνητικής δεν ήξεραν τι να με κάνουν», λέει γελώντας στην ανάμνηση. «Κάποια στιγμή μάλιστα μου είπαν να τα παρατήσω και να ασχοληθώ με κάτι άλλο! Μου έλεγαν ότι χρησιμοποιώ την φωνή μου με λάθος τρόπο. Μα αυτή είμαι εγώ! Δεν μπορώ να τραγουδήσω με κανέναν άλλο τρόπο.»

Εξασκώντας ακόμη περισσότερο την καλλιτεχνική της φύση, ξεκίνησε να γράφει η ίδια τα κομμάτια της. Και η αποφασιστική, η κρίσιμη, η καίρια «στιγμή» δεν άργησε να έρθει, όταν γνώρισε τον διάσημο παραγωγό Oscar Holleman (Within Temptation, After Forever, Gorefest) και μάλιστα μέσω... Facebook (!) και του έστειλε ένα link με τη δουλειά της. «Κανονικά ποτέ δεν ακούω αυτά τα links που μου στέλνουν», εξομολογείται ο βετεράνος της μουσικής βιομηχανίας. «Εκείνη την ώρα όμως δεν είχα κάτι να κάνω και βαριόμουν και λίγο. Ακουσα τις πρώτες νότες και τις πρώτες λέξεις και τα έχασα! Ήταν καταπληκτικό. Την ίδια στιγμή κάλεσα τη Sharon και τη ρώτησα ποιός τραγουδάει. «Εγώ είμαι», μου είπε. Όταν τη γνώρισα με ξάφνιασε με την εμφάνισή της γιατί δεν είναι αυτό που περιμένεις. Η φωνή της είναι «μαύρη» αλλά  μπροστά μου στεκόταν ένα λευκό κορίτσι με ξυρισμένο κεφάλι! Με ιντριγκάρισε και ξεκινήσαμε αμέσως να δουλεύουμε μαζί». Παράλληλα με τα studio sessions με τον Oscar στην Ολλανδία, η Sharon ταξίδεψε σε διάφορες χώρες αναζητώντας συνεργασίες και ηχογραφώντας μαζί με μια πλειάδα διαφορετικών συνθετών.

Το αποτέλεσμα: To πρώτο ομώνυμο EP της Kovacs που περιλαμβάνει τέσσερα τραγούδια που κόβουν την ανάσα. Το πρώτο single "My Love", παίζεται ήδη στα ραδιόφωνα και στα μπαρ με «ψαγμένη» μουσική. Είναι ακραίο ακόμη και το video του. «Πρέπει να είναι ακραίο για να μου κάνει», λέει η ίδια. «Πολλές φορές θα καταστρέψω τα πάντα ή θα πω πράγματα βαριά, αλλά πάντα θα είμαι ειλικρινής. Έτσι είμαι εγώ, κάνω μουσική από μια μεγάλη εσωτερική ανάγκη γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να εκφράσω τα συναισθήματα μου, και αυτό κάνει τη μουσική μου αγνή και αληθινή!» Το τέταρτο κομμάτι του EP όμως, είναι αυτό που τα ξεκίνησε όλα. Είναι το "I've Seen That Face Before", που έγινε πασίγνωστο από τη Grace Jones, και είναι αυτό το τραγούδι που η Sharon έστειλε στον Oscar και το οποίο αργότερα ηχογράφησαν στην Κούβα με Κουβανούς μουσικούς, στα Egrem Studios στην Αβάνα. Και τώρα δουλεύουν πάλι μαζί βάζοντας τις τελευταίες «πινελιές» για την ολοκλήρωση του πρώτου της άλμπουμ.

Η ιδιαίτερη χροιά αλλά και το στυλ της, κάνουν τις συγκρίσεις αυτόματες και αναπόφευκτες. Οι  Portishead και η Shirley Bassey έρχονται αμέσως στο μυαλό. Η Amy Winehouse και η Lana Del Ray επίσης...

«Αυτός ο σκοτεινός, ζοφερός σχεδόν, ήχος βγαίνει από τη φωνή μου καθώς και τις ενορχηστρώσεις αλλά και από το γεγονός ότι γράφω σε μινόρε. Μου αρέσουν οι «ατμόσφαιρες» και η μουσική μου έχει ψυχή!». Οι δικές της επιρροές έρχονται από το παρελθόν. «Μου αρέσουν οι Billie Holiday, Etta James, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Dinah Washington...Tina Turner και η Janis Joplin, γυναίκες τραγουδίστριες με προσωπικότητα, που «έζησαν» τη ζωή τους. Τα συναισθήματα και οι εμπειρίες τους αποτυπώθηκαν στη φωνή τους και αυτό είναι τόσο ελκυστικό.»

Τελειώνοντας τις σπουδές της, η Sharon έκανε focus στη μουσική της και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Έκανε ένα πολύ επιτυχημένο after show για τους One Republic στο Amsterdam και το καλοκαίρι εμφανίστηκε σε σημαντικά ολλανδικά φεστιβάλ όπως το Bospop και το North Sea Jazz. Οι πόρτες της μουσικής βιομηχανίας ανοίγουν πλέον διάπλατες. Η γερμανική Warner Music έχει ήδη υπογράψει μαζί της ενώ στην Ολλανδία και στο Βέλγιο οι κυκλοφορίες της γίνονται από το δικό της label.

H μεγάλη περιπέτεια ανοίγεται μπροστά της και η Kovacs ανυπομονεί! «Θέλω να μπορώ να παίζω μουσική για πάντα», λέει αποκαλύπτοντας τη φιλοδοξία της. «Έχω περίπλοκη προσωπικότητα και μπορεί πολλές φορές να μπερδεύομαι αλλά όσο έχω γύρω μου ανθρώπους που με στηρίζουν με τη δυναμική τους, όπως έχω αυτήν τη στιγμή, αισθάνομαι ευλογημένη και σταθερή. Χρειάζομαι ένα στόχο... Τόσο απλά! Θέλω να γυρίσω στον κόσμο.»

Φαίνεται ότι θα κατορθώσει το στόχο της:

Η Kovacs, με ολοκαίνουργιο άλμπουμ στις αποσκευές της, θα βρίσκεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά: στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 και μία ημέρα πριν, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Principal Club Theater.

Δείτε επίσης:
kovacsmusic.com
facebook.com/Kovacsmusic

και ακούστε το τραγούδι "My Love" εδώ.

Gagarin 205 Live Music Space
Λιοσίων 205
Αθήνα
τηλ. 215-5400888
www.gagarin205.gr

Principal ClubTheater
Γεωργίου Ανδρέου 56, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310-428088
www.principalclub.com

Τιμές εισιτηρίων:

Τα πρώτα εισιτήρια κόστιζαν 15 ευρώ (για αγορά έως τις 15 Σεπτεμβρίου)
Από 16 Σεπτεμβρίου η τιμή εισιτηρίου έχει διαμορφωθεί στα 18 ευρώ
Στο ΤΑΜΕΙΟ την ημέρα της συναυλίας η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 23 ευρώ

Σημεία προπώλησης:

Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.: 210-3608366
Reload Stores, Πανεπιστημίου 54, τηλ.: 210-3801464

Θεσσαλονίκη
Musicland, Μητροπόλεως 102 ,Τηλ. 2310-264880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου

και ακόμα στα:

Signature Travel
Μητροπόλεως 26-28, Σύνταγμα

Ρότα art coffee community
Σόλωνος 124, Εξάρχεια, Αθήνα

Rock Around The Clock
Χάλκης 1, 1ος Όροφος, Πλατεία Πετρούπολης

Παράξενο Καφενείο
Σεράφη 4-6, Κάτω Πατήσια τηλ.: 210-8311151

Pinocchio
Ιπποκράτους 56, Εξάρχεια τηλ.: 210-3605353

Σαν Άλλοτε
Δεκελείας 132 Α, Νέα Φιλαδέλφεια τηλ.: 210-2520254

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET