Μπλέξιμο με γορίλα που μοιάζει στον Freddie Mercury είχαν οι κάτοικοι του Norwich

10/07/2013 @ 10:24
Ένα γιγαντιαίο άγαλμα ενός γορίλλα με τη μορφή του Freddie Mercury απομακρύνθηκε από την πόλη του Norwich εξαιτίας πνευματικών δικαιωμάτων.

Το άγαλμα παρουσιάζει ένα γορίλα με το χαρακτηριστικό μουστάκι του θρυλικού τραγουδιστή των Queen, τα χαρακτηριστικά πεταχτά μπροστινά του δόντια και με μία από τις πιο κλασικές του αμφιέσεις. Το άγαλμα ήταν τοποθετημένο έξω από το The Forum στο Norwich μέχρι που διαμαρτυρήθηκε το Mercury Phoenix Trust.

Με τους διοργανωτές της τοπικής καλλιτεχνικής κοινότητας, η οποία ήταν υπεύθυνη για το άγαλμα, επικοινώνησε ο οργανισμός κατά του AIDS που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο του Mercury το 1991. Το αίτημά τους ήταν ότι η ομοιότητα μεταξύ του αγάλματος και του Freddie Mercury ήταν τόσο εμφανής που παραβίαζε το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο καλλιτέχνης Mik Richardson, ο οποίος πλήρωσε 800 λίρες για τη διαμόρφωση του αγάλματος δήλωσε: «Πέφτω από τα σύννεφα. Είναι στενάχωρο. Είναι κρίμα, αλήθεια. Τη μέρα που μου το είπαν δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Δεν αντέγραψα το ντύσιμο επακριβώς, ούτως ώστε να μην μπορεί να πει κανείς ότι είναι αντίγραφο.»
  • SHARE
  • TWEET