Mikael Akerfeldt: «Ο ήχος του νέου δίσκου των Opeth θα είναι σαν αυτόν του "Holy Diver"»

Ο ηγέτης των Σουηδών μιλάει για την παραγωγή και τον ήχο του νέου δίσκου

04/09/2013 @ 12:15
Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο Σουηδικό μέσο Expressen, ο ιθύνων νους των Opeth, Mikael Åkerfeldt, αναφέρθηκε στη διαδικασία ηχογράφησης και τον ήχο του νέου δίσκου του group.

«Κοιτάμε για τα Rockfield Studios της Ουαλίας, όπου οι Queen ηχογράφησαν το "Bohemian Rhapsody" αλλά η τελική απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη. Υπάρχουν πολλά πράγματα και θα έχουμε πολλά έγχορδα, κάτι που στο παρελθόν δεν είχαμε.»

Όσον αφορά στον ήχο, ο Åkerfeldt δήλωσε ότι σε σύγκριση με το "Heritage" θα είναι μάλλον λίγο πιο heavy: «Όχι heavy με την έννοια του death metal, αλλά heavy με την έννοια του hard rock / heavy metal. Υπάρχουν επίσης πολλά progressive στοιχεία και ακουστικές κιθάρες, αλλά και riff που ακούγονται περισσότερο «δυσοίωνα».»

Υπεύθυνος για την παραγωγή του δίσκου είναι ο ίδιος ο Åkerfeldt: «Εγώ κάνω τη παραγωγή. Λατρεύω τον τρόπο που ακούγεται το "Holy Diver" των Dio, αυτός ο early-80s ήχος όπου μπορείς ακόμη να ακούσεις τα 70s αλλά η παραγωγή είναι βαρύτερη. Αυτή τη στιγμή κάνω μια παρόμοια παραγωγή, η οποία χωρίς να είναι ρετρό ακούγεται βγαλμένη από πραγματικά όργανα και είναι βαρύτερη από αυτήν του "Heritage".

Όπως αναφέρθηκε, τέλος, τέσσερα κομμάτια έχουν ολοκληρωθεί με τα τρία επόμενα να παίρνουν σειρά, με την κυκλοφορία του δίσκου να αναμένεται την ερχόμενη άνοιξη.
  • SHARE
  • TWEET